hirdetés
Külföld

Gilles Kepel iszlámszakértő szerint Európát polgárháború fenyegeti

Gilles Kepel, a politikai iszlám és a radikális iszlám legnevesebb szakértője szerint, a szélsőséges iszlamisták valódi célja, hogy Európa Nyugati államaiban feszültséget gerjesszenek a támadásokkal az őslakosság és a betelepült iszlám közösségek között, de-stabilizálva és polgárháborúba taszítva ezzel az öreg kontinenst.
Gilles Kepel szocilógus, politológus, író Kepel szerint a végcél Európa polgárháborúba sodrása (Forrás: 2.bp.blogspot.com)
hirdetés

A szakértő a most megjelent könyvében arra is kitért, hogy a hálózatban, vagy magányos farkasként, önállóan radikalizálódott elkövetők nehezebben felderíthetőek, mint például a hierarchikus szervezetbe tömörülő al-Kaida tevékenysége.

Kepel véleménye szerint, az ártatlanok megölése egy radikalizálódott iszlamistának nem lelkiismereti kérdés, hiszen azok csak „hitetlenek”, így hitük szerint járulékos veszteségnek számítanak - fogalmaz.

A politológus úgy véli, hogy a végcél, az Európába legálisan, vagy illegálisan betelepült iszlám hitűek teljes, tömeges radikalizálása az által, hogy feszültséget gerjesztenek akcióikkal a törzsgyökeres lakosság körében, az iszlám közösségek ellen. Ha pedig ez sikerül, akkor Európa több országában is polgárháborús helyzet alakulhat ki a politológus szerint.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Venezuela saját kriptovalutát vezetett be

Venezuela saját kriptovalutát vezetett beTöbben meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegy

Többen meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegyKitört egy vulkán Indonéziában

Kitört egy vulkán Indonéziábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen