hirdetés
Külföld

Gilles Kepel iszlámszakértő szerint Európát polgárháború fenyegeti

Gilles Kepel, a politikai iszlám és a radikális iszlám legnevesebb szakértője szerint, a szélsőséges iszlamisták valódi célja, hogy Európa Nyugati államaiban feszültséget gerjesszenek a támadásokkal az őslakosság és a betelepült iszlám közösségek között, de-stabilizálva és polgárháborúba taszítva ezzel az öreg kontinenst.
Gilles Kepel szocilógus, politológus, író Kepel szerint a végcél Európa polgárháborúba sodrása (Forrás: 2.bp.blogspot.com)
hirdetés

A szakértő a most megjelent könyvében arra is kitért, hogy a hálózatban, vagy magányos farkasként, önállóan radikalizálódott elkövetők nehezebben felderíthetőek, mint például a hierarchikus szervezetbe tömörülő al-Kaida tevékenysége.

Kepel véleménye szerint, az ártatlanok megölése egy radikalizálódott iszlamistának nem lelkiismereti kérdés, hiszen azok csak „hitetlenek”, így hitük szerint járulékos veszteségnek számítanak - fogalmaz.

A politológus úgy véli, hogy a végcél, az Európába legálisan, vagy illegálisan betelepült iszlám hitűek teljes, tömeges radikalizálása az által, hogy feszültséget gerjesztenek akcióikkal a törzsgyökeres lakosság körében, az iszlám közösségek ellen. Ha pedig ez sikerül, akkor Európa több országában is polgárháborús helyzet alakulhat ki a politológus szerint.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban

Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-banTheresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot

Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen