hirdetés
Külföld

Amerikai katonák is megsérültek egy afganisztáni bázison történt lövöldözésben

Egy afgán katona külföldi katonákra támadott egy bázison, aminek következtében több amerikai katona is megsérült.
Katona A kép illusztráció (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

A támadás szombaton történt egy Afganisztán északi részén található katonai támaszponton – erősítette meg egy tisztviselő a BBC-nek.

Az amerikai honvédség egy kabuli szóvivője cáfolta azokat az első értesüléseket, amelyek szerint amerikai katonák meghaltak az incidensben. Többen ugyanakkor megsérültek, amikor egy afgán katona lövöldözni kezdett a Shaheen Tábor területén. A The Guardian egy amerikai katonai tisztviselőre hivatkozva azt írta, hogy hét amerikai katona sérült meg a lövöldözésben.

A NATO vezette Resolute Support Mission („Eltökélt támogatás Misszió”) közlése szerint egy afgán katona meghalt, egy másik pedig megsérült a helyi idő szerint délután kettő óra körül történt eset során. A Balkh tartományban található tábor az 209. hadtest támaszpontja.

Egy héttel korábban egy afgán kommandó az amerikai különleges erők három katonáját lőtte agyon Afganisztán keleti terültén, a támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek.

Ugyancsak a tálibok vállalták magukra az áprilisban a Mazár-e Sarifban lévő katonai támaszpont ellen elkövetett támadást, amelynek következtében legalább 100 afgán katona meghalt, illetve megsérült a bázison. A hadsereg szerint a felkelők ekkor azokat vették célba, akik a pénteki imáról kifelé tartottak, illetve az étkezőben voltak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására


KANYARÓ,     ÁTOLTOTTSÁG,     EU

Bababarát lett az amerikai szenátus

Bababarát lett az amerikai szenátus


USA,     SZENÁTUS,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen