hirdetés
Külföld

Amerikai katonák is megsérültek egy afganisztáni bázison történt lövöldözésben

Egy afgán katona külföldi katonákra támadott egy bázison, aminek következtében több amerikai katona is megsérült.
Katona A kép illusztráció (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

A támadás szombaton történt egy Afganisztán északi részén található katonai támaszponton – erősítette meg egy tisztviselő a BBC-nek.

Az amerikai honvédség egy kabuli szóvivője cáfolta azokat az első értesüléseket, amelyek szerint amerikai katonák meghaltak az incidensben. Többen ugyanakkor megsérültek, amikor egy afgán katona lövöldözni kezdett a Shaheen Tábor területén. A The Guardian egy amerikai katonai tisztviselőre hivatkozva azt írta, hogy hét amerikai katona sérült meg a lövöldözésben.

A NATO vezette Resolute Support Mission („Eltökélt támogatás Misszió”) közlése szerint egy afgán katona meghalt, egy másik pedig megsérült a helyi idő szerint délután kettő óra körül történt eset során. A Balkh tartományban található tábor az 209. hadtest támaszpontja.

Egy héttel korábban egy afgán kommandó az amerikai különleges erők három katonáját lőtte agyon Afganisztán keleti terültén, a támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek.

Ugyancsak a tálibok vállalták magukra az áprilisban a Mazár-e Sarifban lévő katonai támaszpont ellen elkövetett támadást, amelynek következtében legalább 100 afgán katona meghalt, illetve megsérült a bázison. A hadsereg szerint a felkelők ekkor azokat vették célba, akik a pénteki imáról kifelé tartottak, illetve az étkezőben voltak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen