hirdetés
Külföld

Hét ember eltűnt, miután a USS Fitzgerald balesetet szenvedett

Az Egyesült Államok haditengerészetének hét tagja eltűnt, miután a hajójuk egy teherhajóval ütközött Japán partjainál.
Hajóbaleset Jelentős kár keletkezett az amerikai rombolóban (Forrás: thedrive.com)
hirdetés

A USS Fitzgerald amerikai hadihajó balesetében megsérült mások mellett a hajó parancsnoka, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az amerikai romboló egy teherhajóval ütközött össze nagyjából 104 kilométerre Jokoszuka településtől.

Az esetet követően készített légi felvételen látható, hogy jelentős károk keletkeztek a helyi idő szerint hajnali fél háromkor történt ütközés hatására a hadihajó oldalán.

Haditengerészeti tisztviselők szerint a hajó parancsnokának, Bryce Bensonnak már stabil az állapota, miután a jokoszukai amerikai haditengerészeti kórházba szállították. A hajó személyzetének másik két tagját is helikopterrel szállították kórházba, őket zúzódások miatt ápolják.

Helyi idő szerint a délutáni órákban a már rendezni tudták a hajó fedélzetén a víz beáramlása által előidézett helyzetet, és a hajót nem fenyegeti az elsüllyedés veszélye. A 154 méteres hadihajó immár úton van Jokoszuka felé, az utat pedig saját erejéből, ám nem a hajtómű teljes kapacitását használva teszi meg.

A parti őrség szerint a Fülöp-szigeteki zászlóval közlekedő ACX Crystal teherhajó közel 30 ezer tonnás volt, vagyis mintegy háromszor akkora súlyú, mint az amerikai hadihajó. A teherhajón kisebb sérülés keletkezett az NHK japán csatorna szerint. Az AP hírügynökség úgy tudja, a 222 méteres ACX Crystal fedélzetén senki nem sérült meg.

John Richardson, az amerikai haditengerészet műveleti vezetője a Twitteren megosztott közleményében megfogalmazta, hogy amint további információt szereznek, a hadihajón szolgálók családtagjait értesítik, és megfelelő időben a nyilvánosságot is informálják. Egyúttal támogatását fejezte ki az érintettek családjainak és a személyzetnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Roman Polanskit újabb nő vádolja molesztálással

Roman Polanskit újabb nő vádolja molesztálássalHatalmas népszerűségnek örvend Barack Obama antirasszista tweetje

Hatalmas népszerűségnek örvend Barack Obama antirasszista tweetjehirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen