hirdetés
Külföld

Hét ember eltűnt, miután a USS Fitzgerald balesetet szenvedett

Az Egyesült Államok haditengerészetének hét tagja eltűnt, miután a hajójuk egy teherhajóval ütközött Japán partjainál.
Hajóbaleset Jelentős kár keletkezett az amerikai rombolóban (Forrás: thedrive.com)
hirdetés

A USS Fitzgerald amerikai hadihajó balesetében megsérült mások mellett a hajó parancsnoka, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az amerikai romboló egy teherhajóval ütközött össze nagyjából 104 kilométerre Jokoszuka településtől.

Az esetet követően készített légi felvételen látható, hogy jelentős károk keletkeztek a helyi idő szerint hajnali fél háromkor történt ütközés hatására a hadihajó oldalán.

Haditengerészeti tisztviselők szerint a hajó parancsnokának, Bryce Bensonnak már stabil az állapota, miután a jokoszukai amerikai haditengerészeti kórházba szállították. A hajó személyzetének másik két tagját is helikopterrel szállították kórházba, őket zúzódások miatt ápolják.

Helyi idő szerint a délutáni órákban a már rendezni tudták a hajó fedélzetén a víz beáramlása által előidézett helyzetet, és a hajót nem fenyegeti az elsüllyedés veszélye. A 154 méteres hadihajó immár úton van Jokoszuka felé, az utat pedig saját erejéből, ám nem a hajtómű teljes kapacitását használva teszi meg.

A parti őrség szerint a Fülöp-szigeteki zászlóval közlekedő ACX Crystal teherhajó közel 30 ezer tonnás volt, vagyis mintegy háromszor akkora súlyú, mint az amerikai hadihajó. A teherhajón kisebb sérülés keletkezett az NHK japán csatorna szerint. Az AP hírügynökség úgy tudja, a 222 méteres ACX Crystal fedélzetén senki nem sérült meg.

John Richardson, az amerikai haditengerészet műveleti vezetője a Twitteren megosztott közleményében megfogalmazta, hogy amint további információt szereznek, a hadihajón szolgálók családtagjait értesítik, és megfelelő időben a nyilvánosságot is informálják. Egyúttal támogatását fejezte ki az érintettek családjainak és a személyzetnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnek

Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnekElkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítése

Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítésehirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen