hirdetés
Külföld

Legalább 58 ember meghalhatott a londoni tűzben

Legalább 58 embert továbbra sem találnak a Grenfell Tower toronyházban bekövetkezett tűzesetet követően, ők a rendőrség szerint feltehetőleg meghaltak – írta a BBC.
Kislány ír az emlékfalra Több embert még mindig keresnek a hozzátartozók (Forrás: smh.com.au)
hirdetés

A legutóbbi hivatalos közlés szerint 30 ember meghalt a tűzben, velük együtt a rendőrség szerint már 58 áldozata lehet a London nyugati részén szerdán bekövetkezett tragédiának - olvasható a BBC híroldalán.

Stuart Cundy parancsnok azt mondta, az áldozatok száma még növekedhet, és a halálos áldozatok azonosítása még feltehetőleg hetekig tart majd. Ígérete szerint amint tudják, megkeresik és azonosítják az eltűnt hozzátartozókat.

A parancsnok egyben arra kérte mindazokat, akiknek esetlegesen az égő épületből sikerült megmenekülniük, hogy hozzák a hatóságok tudtára, amennyiben jól vannak.

A BBC úgy tudja, akár 70 eltűnt ember is lehet, akiket továbbra sem találnak.

Pénteken biztonsági okokból felfüggesztették a toronyház átkutatását, Stuart Cundy elmondása szerint azonban azóta már újból nekiláttak a munkának.

II. Erzsébet királynő születésnapi üzenetében a londoni és manchesteri tragédiákra utalva úgy fogalmazott, hogy „komor a nemzeti hangulat”.

Eközben az érintettek elítélték a hatóságok „kaotikus” kísérletét a segítségnyújtásra, és néhányan megfogalmazták, hogy nem szeretnék, ha a Kensington and Chelsea tanács bármilyen módon beavatkozna. Matthew Price, a BBC tudósítója elmondta, hogy a lakók szövetségének vezetői „teljes káoszról” számoltak be és úgy látják, a hatóságok képviselői „szervezetlenek”.

A tudósító szerint a lakók nem hiszik, hogy a hatóságok képesek megfelelően reagálni az esetre, és látszólag teljesen bizalmatlanok.

Mike Long, a Notting Hill metodista templom lelkésze a BBC Radio 4 Today című műsorában elmondta, hogy az érintett közösség rendkívül dühös.

„Az emberek elképesztően mérgesek, zavarba jöttek és össze vannak zavarodva, számtalan kérdésük van” – jellemezte a helyzetet a lelkész.

Hozzátette, az emberek nem érzik, hogy meghallgatnák őket vagy azt, amit mondanak, és nem tudják, hogyan fejezzék ki jelen pillanatban mindezt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen