hirdetés
Külföld

Legalább 58 ember meghalhatott a londoni tűzben

Legalább 58 embert továbbra sem találnak a Grenfell Tower toronyházban bekövetkezett tűzesetet követően, ők a rendőrség szerint feltehetőleg meghaltak – írta a BBC.
Kislány ír az emlékfalra Több embert még mindig keresnek a hozzátartozók (Forrás: smh.com.au)
hirdetés

A legutóbbi hivatalos közlés szerint 30 ember meghalt a tűzben, velük együtt a rendőrség szerint már 58 áldozata lehet a London nyugati részén szerdán bekövetkezett tragédiának - olvasható a BBC híroldalán.

Stuart Cundy parancsnok azt mondta, az áldozatok száma még növekedhet, és a halálos áldozatok azonosítása még feltehetőleg hetekig tart majd. Ígérete szerint amint tudják, megkeresik és azonosítják az eltűnt hozzátartozókat.

A parancsnok egyben arra kérte mindazokat, akiknek esetlegesen az égő épületből sikerült megmenekülniük, hogy hozzák a hatóságok tudtára, amennyiben jól vannak.

A BBC úgy tudja, akár 70 eltűnt ember is lehet, akiket továbbra sem találnak.

Pénteken biztonsági okokból felfüggesztették a toronyház átkutatását, Stuart Cundy elmondása szerint azonban azóta már újból nekiláttak a munkának.

II. Erzsébet királynő születésnapi üzenetében a londoni és manchesteri tragédiákra utalva úgy fogalmazott, hogy „komor a nemzeti hangulat”.

Eközben az érintettek elítélték a hatóságok „kaotikus” kísérletét a segítségnyújtásra, és néhányan megfogalmazták, hogy nem szeretnék, ha a Kensington and Chelsea tanács bármilyen módon beavatkozna. Matthew Price, a BBC tudósítója elmondta, hogy a lakók szövetségének vezetői „teljes káoszról” számoltak be és úgy látják, a hatóságok képviselői „szervezetlenek”.

A tudósító szerint a lakók nem hiszik, hogy a hatóságok képesek megfelelően reagálni az esetre, és látszólag teljesen bizalmatlanok.

Mike Long, a Notting Hill metodista templom lelkésze a BBC Radio 4 Today című műsorában elmondta, hogy az érintett közösség rendkívül dühös.

„Az emberek elképesztően mérgesek, zavarba jöttek és össze vannak zavarodva, számtalan kérdésük van” – jellemezte a helyzetet a lelkész.

Hozzátette, az emberek nem érzik, hogy meghallgatnák őket vagy azt, amit mondanak, és nem tudják, hogyan fejezzék ki jelen pillanatban mindezt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottjáthirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen