hirdetés
Külföld

43 ember meghalt Portugáliában az erdőtüzekben

Negyvenháromra emelkedett a Portugáliában kialakult erdőtüzek következtében elhunyt személyek száma a hatóságok közlése szerint.
Erdőtűz Portugáliában Negyvenháromra emelkedett a Portugáliában kialakult erdőtüzek következtében elhunyt személyek száma (Forrás: irishtimes.com)
hirdetés

A BBC azt írta, a portugál kormány szerint áldozatok többsége akkor vesztette életét, amikor a Coimbrától megközelítőleg 50 kilométerre délkeletre fekvő Pedrógão Grande régióból próbált elmenekülni a személyautójában. Emellett több tűzoltó is megsérült a jelentések szerint, a sérültek számát jelenleg 59 főre teszik. Egy nyolcéves kislányt égési sérülésekkel ápolnak, miután a tűzhöz közel, egymagában gyalogolva találtak rá.

„Sajnálatos módon ez a legnagyobb tragédiának tűnik, amelyet az elmúlt években az erdőtüzeket tekintve láttunk” – mondta Antonio Costa miniszterelnök.

Hozzátette, a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Jorge Gomes belügyminiszter korábban azt mondta, hogy három ember füstmérgezés következtében halt meg, további 16 ember pedig a személyautókban vesztette életét a Figueiró dos Vinhos települést Castanheira de Perával összekötő úton.

Portugália több pontján mintegy 60 erdőtűz alakult ki az éjszaka során, összesen megközelítőleg 1700 tűzoltó vette fel a harcot a lángokkal. Jorge Gomes elmondása szerint ugyanakkor a tűz nagyon agresszívan terjedett négy vonalon is.

Spanyolország két tűzoltórepülőgépet küldött, hogy segítsék az oltást Portugáliában.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amely több házat is elpusztított az érintett régióban. Antonio Costa megjegyezte, az egyik lehetséges okként a száraz zivatarokat tartják számon – ezek alkalmával ugyan észlelhető villámlás és égdörgés, de csapadék nem kíséri azt.

Portugáliában a közelmúltban egy hőséghullám volt, amelynek következtében a hőmérséklet néha elérte a 40 Celsius-fokot is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Túszokat ejtett egy fegyveres férfi egy angliai bowling-pályán

Túszokat ejtett egy fegyveres férfi egy angliai bowling-pályán


ANGLIA,     NUNEATON,     TÚSZEJTÉS

hirdetés
Megkezdődött a voksolás a szlovén elnökválasztáson

Megkezdődött a voksolás a szlovén elnökválasztásonA katalán elnök parlamenti ülést hív össze

A katalán elnök parlamenti ülést hív összehirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen