hirdetés
Külföld

43 ember meghalt Portugáliában az erdőtüzekben

Negyvenháromra emelkedett a Portugáliában kialakult erdőtüzek következtében elhunyt személyek száma a hatóságok közlése szerint.
Erdőtűz Portugáliában Negyvenháromra emelkedett a Portugáliában kialakult erdőtüzek következtében elhunyt személyek száma (Forrás: irishtimes.com)
hirdetés

A BBC azt írta, a portugál kormány szerint áldozatok többsége akkor vesztette életét, amikor a Coimbrától megközelítőleg 50 kilométerre délkeletre fekvő Pedrógão Grande régióból próbált elmenekülni a személyautójában. Emellett több tűzoltó is megsérült a jelentések szerint, a sérültek számát jelenleg 59 főre teszik. Egy nyolcéves kislányt égési sérülésekkel ápolnak, miután a tűzhöz közel, egymagában gyalogolva találtak rá.

„Sajnálatos módon ez a legnagyobb tragédiának tűnik, amelyet az elmúlt években az erdőtüzeket tekintve láttunk” – mondta Antonio Costa miniszterelnök.

Hozzátette, a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Jorge Gomes belügyminiszter korábban azt mondta, hogy három ember füstmérgezés következtében halt meg, további 16 ember pedig a személyautókban vesztette életét a Figueiró dos Vinhos települést Castanheira de Perával összekötő úton.

Portugália több pontján mintegy 60 erdőtűz alakult ki az éjszaka során, összesen megközelítőleg 1700 tűzoltó vette fel a harcot a lángokkal. Jorge Gomes elmondása szerint ugyanakkor a tűz nagyon agresszívan terjedett négy vonalon is.

Spanyolország két tűzoltórepülőgépet küldött, hogy segítsék az oltást Portugáliában.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amely több házat is elpusztított az érintett régióban. Antonio Costa megjegyezte, az egyik lehetséges okként a száraz zivatarokat tartják számon – ezek alkalmával ugyan észlelhető villámlás és égdörgés, de csapadék nem kíséri azt.

Portugáliában a közelmúltban egy hőséghullám volt, amelynek következtében a hőmérséklet néha elérte a 40 Celsius-fokot is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására


KANYARÓ,     ÁTOLTOTTSÁG,     EU

Bababarát lett az amerikai szenátus

Bababarát lett az amerikai szenátus


USA,     SZENÁTUS,     GYEREKEK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen