hirdetés
Külföld

Három ember meghalt, amikor robbantottak egy kolumbiai bevásárlóközpontban

Három nő meghalt a kolumbiai fővárosban, Bogotában, amikor robbanás történt egy bevásárlóközpontban – a hatóságok szerint terrortámadás történt.
Mentők Három nő meghalt a robbantásban (Forrás: financialexpress.com)
hirdetés

A robbanás egy bevásárlóközpontban történt a forgalmas Zona Rosa területen. Három ember meghalt és tizenegy ember megsérült a támadásban.

Enrique Penalosa, a kolumbiai főváros polgármestere azt mondta, hogy az egyik halálos áldozat Franciaországból érkezett. A hatóságok szerint a robbanást egy kisebb bomba idézte elő, amelyet a női mosdóban rejtettek el.

A támadás egy forgalmas szombat délutánon történt, amikor az Andino bevásárlóközpontban a vasárnapi apák napjára készülve igen sok ember válogatott ajándékot.

Az első azonosított áldozat a 23 éves francia Julie Huynh volt, aki önkéntesként dolgozott a várostól délre egy iskolában. A másik két áldozat a 27 éves Ana María Gutiérrez, illetve a 31 éves Paola Jaimes Ovalle voltak, akiket ugyan kórházba szállítottak, de ott később életüket vesztették.

Egyelőre nem tudni, hogy ki követte el a támadást. Kolumbiában a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) a FARC után a legnagyobb felkelő csoport, ugyanakkor a Twitter oldalukon azt írták, hogy elítélik a támadást, és „osztoznak az áldozatok fájdalmán”. Egyúttal azt mondták, hogy akik őket teszik felelőssé a robbantásért, megpróbálják hátráltatni a kormánnyal folyó béketárgyalásokat.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szombaton este látogatást tett a bevásárlóközpontnál, és sajtóközleményt adott ki.

„Nem óhajtok feltételezésekbe bocsátkozni azt illetően, hogy ki állhat a támadás mögött” – jegyezte meg az elnök közleményében hozzátéve, hogy vizsgálat van folyamatban.

A támadást egy „hitvány, kegyetlen és gyáva” cselekedetnek nevezte, és ígéretet tett arra, hogy elfogják a felelősöket. Az ország lakosságát arra szólította fel, hogy ne essenek pánikba, hiszen éppen ez az, amit a terroristák akarnak.

Richard Emblin a BBC-nek azt mondta, hogy éppen a bevásárlóközpont mozijában ült, amikor hallotta a robbanás hangját.

„A film közepénél egy rendkívül nagy robaj volt. Éreztem, hogy mozog a talaj a székem alatt” – emlékezett vissza a férfi.

Ezután néhány perccel el kellett hagynia a termet, noha ekkor még nem tudta, hogy mi történt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Meghalt a texasi robbantások gyanúsítottja

Meghalt a texasi robbantások gyanúsítottja


USA,     ROBBANTÁS,     TEXAS

Újabb robbanás volt a texasi Austinban

Újabb robbanás volt a texasi Austinban


TEXAS,     CSOMAGBOMBA,     AUSTIN

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európában

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európábanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen