hirdetés
Külföld

Három ember meghalt, amikor robbantottak egy kolumbiai bevásárlóközpontban

Három nő meghalt a kolumbiai fővárosban, Bogotában, amikor robbanás történt egy bevásárlóközpontban – a hatóságok szerint terrortámadás történt.
Mentők Három nő meghalt a robbantásban (Forrás: financialexpress.com)
hirdetés

A robbanás egy bevásárlóközpontban történt a forgalmas Zona Rosa területen. Három ember meghalt és tizenegy ember megsérült a támadásban.

Enrique Penalosa, a kolumbiai főváros polgármestere azt mondta, hogy az egyik halálos áldozat Franciaországból érkezett. A hatóságok szerint a robbanást egy kisebb bomba idézte elő, amelyet a női mosdóban rejtettek el.

A támadás egy forgalmas szombat délutánon történt, amikor az Andino bevásárlóközpontban a vasárnapi apák napjára készülve igen sok ember válogatott ajándékot.

Az első azonosított áldozat a 23 éves francia Julie Huynh volt, aki önkéntesként dolgozott a várostól délre egy iskolában. A másik két áldozat a 27 éves Ana María Gutiérrez, illetve a 31 éves Paola Jaimes Ovalle voltak, akiket ugyan kórházba szállítottak, de ott később életüket vesztették.

Egyelőre nem tudni, hogy ki követte el a támadást. Kolumbiában a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) a FARC után a legnagyobb felkelő csoport, ugyanakkor a Twitter oldalukon azt írták, hogy elítélik a támadást, és „osztoznak az áldozatok fájdalmán”. Egyúttal azt mondták, hogy akik őket teszik felelőssé a robbantásért, megpróbálják hátráltatni a kormánnyal folyó béketárgyalásokat.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szombaton este látogatást tett a bevásárlóközpontnál, és sajtóközleményt adott ki.

„Nem óhajtok feltételezésekbe bocsátkozni azt illetően, hogy ki állhat a támadás mögött” – jegyezte meg az elnök közleményében hozzátéve, hogy vizsgálat van folyamatban.

A támadást egy „hitvány, kegyetlen és gyáva” cselekedetnek nevezte, és ígéretet tett arra, hogy elfogják a felelősöket. Az ország lakosságát arra szólította fel, hogy ne essenek pánikba, hiszen éppen ez az, amit a terroristák akarnak.

Richard Emblin a BBC-nek azt mondta, hogy éppen a bevásárlóközpont mozijában ült, amikor hallotta a robbanás hangját.

„A film közepénél egy rendkívül nagy robaj volt. Éreztem, hogy mozog a talaj a székem alatt” – emlékezett vissza a férfi.

Ezután néhány perccel el kellett hagynia a termet, noha ekkor még nem tudta, hogy mi történt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnek

Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnekElkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítése

Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítésehirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen