hirdetés
Külföld

Két embert megöltek Maliban egy fegyveres támadásban

Fegyveresek rohanták meg Mali egy, a nyugati turisták körében népszerű üdülőjét, a támadásban két ember meghalt – közölte az ország biztonsági minisztere.
Francia katonák Francia katonák is kivonultak a helyszínre (Forrás: thesun.co.uk)
hirdetés

Salif Traore az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy „dzsihádista támadás történt”, és a közbelépő mali különleges erők kiszabadították a túszokat. Két ember azonban meghalt a támadásban, illetve két személy, köztük egy civil megsérült.

A támadás a fővárostól keletre található Le Campement Kangaba nevű luxusüdülőben történt, a biztonsági miniszter szerint négy támadót lelőttek a kiérkező biztonsági erők. Mint mondta, két megölt támadó holttestét már megtalálták, a másik két fegyveresét azonban még keresik. Az egyik támadónál egy géppuska és robbanásveszélyes anyaggal megtöltött üvegek is voltak.

A biztonsági minisztérium a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy 32 személyt menekítettek ki az üdülőből. A mali különleges erőket az ENSZ-katonák és a francia terrorelhárítás erői segítették.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a turisták menekülni kezdtek az üdülő területéről, közben pedig a rendőrök tűzpárbajba kerültek a támadókkal. Elmondása szerint négy nemzeti rendőrautót látott, valamint páncélozott járművel érkező francia katonákat, és egy helikopter is körözött a helyszín felett.

Az Európai Unió mali képző missziója, az EUTMMALI a Twitteren azt írta, tisztában voltak a támadás tényével, és támogatták a mali biztonsági erőket abban, hogy a helyzetet kezeljék.

Korábban ebben a hónapban a bamakói amerikai nagykövetség lehetséges támadások veszélyére figyelmeztetett az olyan területeken a fővárosban és azon kívül, ahol gyakran fordulnak meg nyugatiak.

A BBC tudósítója szerint számos kitelepült és vagyonos mali állampolgár üdül hétvégéken a Kangaba üdülőben, ahol egyebek mellett medence, koktélbár és gyermekprogramok állnak a rendelkezésükre.

Mali már több éve küzd a dzsihádisták ellen, akik az ország északi és középső részén vannak jelen. 2015 novemberében legalább 20 ember meghalt, amikor fegyveresek a bamakói Radisson Blu hotelban a személyzet tagjait és a vendégeket túszul ejtették. Ekkor az al-Káida észak-afrikai szervezete vállalta magára a támadás elkövetését.

Az afrikai országban a Radisson Blu elleni támadás óta rendkívüli állapot van érvényben, amelyet áprilisban újabb hat hónappal hosszabbítottak meg. Maliban 2013 óta fokozatosan romlik a biztonsági helyzet, amelynek rendezésében 10 ezer ENSZ békefenntartó is küzd.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen