hirdetés
Külföld

Közel 60 ember meghalt, amikor légicsapás érte az Iszlám Állam egy börtönét

Közel hatvan ember meghalt, amikor feltehetőleg az Egyesült Államok vezette koalíció egy légicsapása a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet egy börtönét találta el Szíria keleti részén – állítják aktivisták.
Vadászgépek A kép illusztráció (Forrás: alarabiya.net)
hirdetés

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának közlése szerint az Iszlám Állam 15 harcosa, valamint a börtönben fogva tartott emberek közül negyvenkét személy vesztette életét, amikor Mayadin körzetében hétfőn reggel egy légicsapás eltalálta a létesítményt.

Az aktivisták által üzemeltetett Deirezzor24 weboldal beszámolója szerint a börtönben voltak civilek, illetve olyan szíriai felkelők is, akik szemben álltak az Iszlám Állammal.

Az amerikai vezetésű koalíció szóvivője elmondta, hogy áttekintik az esetről szóló jelentéseket – írta a BBC. A koalíció a közlése szerint összesen hét légicsapást hajtott végre a Mayadintól megközelítőleg 45 kilométerre északnyugatra található Dajr ez-Zaur város közelében a hétfői napon.

A közlemény szerint a légicsapások közül három az Iszlám Állam egy „bombagyárát” találta el, ezek következtében az Iszlám Állam létesítménye elpusztult. Egy másik légicsapás vasárnap este a régióban egy, az Iszlám Állam által ellenőrzött épületet semmisített meg.

Az elmúlt hónapokban gyakran vette célba Mayadint a koalíció. Amerikai katonai tisztviselők szerint az Iszlám Állam legtöbb vezetője erre a településre vándorolt át, miután az iraki Moszulból a korábban ott lévő harcosok túlnyomó többségét az iraki erőknek és szövetségeseiknek sikerült kiszorítaniuk – és miközben a szíriai Rakkát az amerikai támogatottságú, kurd és arab harcosokból álló szövetség körülvette.

A lebombázott börtönt az Iszlám Állam még 2014-ben foglalta el. Az AP hírügynökség azt írta, egyelőre nem tudni, hogyan azonosította az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja a bombázók hovatartozását. Szíria keleti felén gyakran hajtanak végre légicsapásokat az orosz, illetve a szíriai gépek is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnek

Halálos áldozata is van az olaszországi vonatbalesetnekElkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítése

Elkezdődött a bajor tartományi határrendőrség kiépítésehirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen