hirdetés
Külföld

Közel 60 ember meghalt, amikor légicsapás érte az Iszlám Állam egy börtönét

Közel hatvan ember meghalt, amikor feltehetőleg az Egyesült Államok vezette koalíció egy légicsapása a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet egy börtönét találta el Szíria keleti részén – állítják aktivisták.
Vadászgépek A kép illusztráció (Forrás: alarabiya.net)
hirdetés

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának közlése szerint az Iszlám Állam 15 harcosa, valamint a börtönben fogva tartott emberek közül negyvenkét személy vesztette életét, amikor Mayadin körzetében hétfőn reggel egy légicsapás eltalálta a létesítményt.

Az aktivisták által üzemeltetett Deirezzor24 weboldal beszámolója szerint a börtönben voltak civilek, illetve olyan szíriai felkelők is, akik szemben álltak az Iszlám Állammal.

Az amerikai vezetésű koalíció szóvivője elmondta, hogy áttekintik az esetről szóló jelentéseket – írta a BBC. A koalíció a közlése szerint összesen hét légicsapást hajtott végre a Mayadintól megközelítőleg 45 kilométerre északnyugatra található Dajr ez-Zaur város közelében a hétfői napon.

A közlemény szerint a légicsapások közül három az Iszlám Állam egy „bombagyárát” találta el, ezek következtében az Iszlám Állam létesítménye elpusztult. Egy másik légicsapás vasárnap este a régióban egy, az Iszlám Állam által ellenőrzött épületet semmisített meg.

Az elmúlt hónapokban gyakran vette célba Mayadint a koalíció. Amerikai katonai tisztviselők szerint az Iszlám Állam legtöbb vezetője erre a településre vándorolt át, miután az iraki Moszulból a korábban ott lévő harcosok túlnyomó többségét az iraki erőknek és szövetségeseiknek sikerült kiszorítaniuk – és miközben a szíriai Rakkát az amerikai támogatottságú, kurd és arab harcosokból álló szövetség körülvette.

A lebombázott börtönt az Iszlám Állam még 2014-ben foglalta el. Az AP hírügynökség azt írta, egyelőre nem tudni, hogyan azonosította az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja a bombázók hovatartozását. Szíria keleti felén gyakran hajtanak végre légicsapásokat az orosz, illetve a szíriai gépek is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában

Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában


OLASZORSZÁG,     TŰZ,     TOSZKÁNA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen