hirdetés
Külföld

Elzárással büntetnék a szabályokat megszegő menedékkérőket Belgiumban

Kettőtől nyolc hónapig terjedő elzárással büntetnék a menekültkérőket és migránsokat a belga törvények és a menekültügyi szabályozásban foglaltak megszegése esetén - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.
Menekültek Belgiumban A kép illusztráció (Forrás: investors.com)
hirdetés

A napilap információ szerint - parlamenti vitát követően - már július második felében elfogadhatják Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár javaslatát, amely lehetővé tenné a migránsok fogva tartásának elrendelését, ha a kérelmező kockázatot jelent a nemzetbiztonságra, fennáll a szökés esélye, vagy ha nem működik együtt a hatóságokkal személyazonossága megállapítása érdekében.

A lap információ szerint a 400 oldalas jogszabálytervezet elégséges oknak nevezi meg azt is, ha valaki hamis okmányokkal rendelkezik, ha "túl későn", azaz érkezését követően nyolc napot meghaladva nyújtja be kérelmét, vagy Belgiumba lépését megelőzően más uniós tagállamban is nyújtott már be menedékjog iránti kérelmet.

Az új szabályozás - elfogadása esetén - megkönnyítené az egyedi eljárás útján fogva tartott menedékkérők visszaküldését is hazájukba kérelmük elutasítása esetén - írta a napilap.

A törvényjavaslat kitér arra is, hogy könnyebben elutasíthatnák a menedékkérelmet akkor is, ha a kérelmezőt bizonyíthatóan nem éri életveszélyes fenyegetés egy biztonságosnak ítélt olyan unión kívüli országban, mint akár Törökország, vagy Libanon. A szabályozás

"véget vetne annak az általánossá vált gyakorlatnak, hogy a menedékkérők maguk választják meg befogadó országukat"

- idézte a törvényjavaslat szövegét a napilap.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

Robbanószerkezetet találtak Soros György házánálBulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen