hirdetés
Külföld

Kilencen haltak meg a texasi halálkamionban

A texasi rendőrség őrizetbe vett egy kamionvezetőt, akinek járművét a Walmart parkolójában találták meg úgy, hogy több tucat ember volt abban. Kilenc férfi életét vesztette, 28 másik személyt – közöttük gyerekeket – kórházba szállítottak. A teherautó hátsó részében a 38 Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet, és ivóvíz sem állt a bent lévők rendelkezésére.
Kamion Kilenc ember meghalt, 28 személyt pedig kórházba szállítottak (Forrás: aljazeera.com)
hirdetés

A rendőrség szerint embercsempészettel hozható összefüggésbe az eset, a 60 éves James Mathew Bradley Jr, a teherautó vezetője pedig hamarosan bíróság elé áll majd.

Az esetről készült videofelvételen látható, hogy a teherautóhoz több jármű is érkezett, amelyek a túlélők egy részét elvitték, míg mások a közeli erdőbe menekültek. A helyi hatóságok szerint egy személyt, akit az erdőben megtaláltak, egészségügyi ellátásban részesítettek.

A mexikói kormány közlése szerint szorosan együttműködik az amerikai hatóságokkal az áldozatok állampolgárságának megállapításában. San Antonio, ahol a teherautót találták, mindössze néhány órányi autóútra található a mexikói határtól, az amerikai bevándorlási minisztérium pedig az áldozatok jogi státuszának megállapításán dolgozik.

San Antonio polgármestere a BBC-nek elmondta, hogy a hatóságok elsődleges célja az volt, hogy gondoskodjanak az áldozatokról, a sürgősségi szolgálatok pedig azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megkezdték az elsősegélynyújtást, valamint az áldozatok egyes esetekben légi úton történő szállítását. A hatóságok mellett a városvezetés a szemtanúkkal is együtt kíván dolgozni, hogy a hasonló bűncselekményekről többet megtudjanak, ugyanakkor ebben az esetben, amikor emberi tragédia történt a városban, az elsődleges feladatuknak a segítségnyújtást tekintették.

Nyolc ember a kamionban halt meg, egy további személy pedig már a kórházban vesztette életét. A hatóságokat egy olyan férfi vezette a kamionhoz, aki a Walmart egy dolgozójától vizet kért.

William McManus, a város rendőrségének vezetője sajtótájékoztatón elmondta, hogy vádat emelnek a kamion sofőrje ellen, aki összefüggésbe hozható ezzel a tragédiával. Elmondta azt is, hogy az iskoláskorú gyermekektől a harmincas éveikben járó felnőttekig terjedt a kamion hátsó részében talált személyek életkora.

A tűzoltóság vezetője pedig arról számolt be, hogy a túlélők pulzusa a 130 ütés/perc értéket is meghaladta, és egészen felforrósodott a testük. Húsz személy kritikus állapotban volt, nyolc embert kevésbé súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltó megerősítette, hogy legalább ketten iskoláskorú gyermekek voltak.

A hatóságok eközben már megkezdték az eset felelőseinek felderítését, úgy vélik, embercsempészéssel összefüggő incidensről van szó.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be


MIKE POMPEO,     USA,     MENEKÜLTEK

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma


FLORENCE,     TRÓPUSI VIHAR,     USA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen