hirdetés
Külföld

Kilencen haltak meg a texasi halálkamionban

A texasi rendőrség őrizetbe vett egy kamionvezetőt, akinek járművét a Walmart parkolójában találták meg úgy, hogy több tucat ember volt abban. Kilenc férfi életét vesztette, 28 másik személyt – közöttük gyerekeket – kórházba szállítottak. A teherautó hátsó részében a 38 Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet, és ivóvíz sem állt a bent lévők rendelkezésére.
Kamion Kilenc ember meghalt, 28 személyt pedig kórházba szállítottak (Forrás: aljazeera.com)
hirdetés

A rendőrség szerint embercsempészettel hozható összefüggésbe az eset, a 60 éves James Mathew Bradley Jr, a teherautó vezetője pedig hamarosan bíróság elé áll majd.

Az esetről készült videofelvételen látható, hogy a teherautóhoz több jármű is érkezett, amelyek a túlélők egy részét elvitték, míg mások a közeli erdőbe menekültek. A helyi hatóságok szerint egy személyt, akit az erdőben megtaláltak, egészségügyi ellátásban részesítettek.

A mexikói kormány közlése szerint szorosan együttműködik az amerikai hatóságokkal az áldozatok állampolgárságának megállapításában. San Antonio, ahol a teherautót találták, mindössze néhány órányi autóútra található a mexikói határtól, az amerikai bevándorlási minisztérium pedig az áldozatok jogi státuszának megállapításán dolgozik.

San Antonio polgármestere a BBC-nek elmondta, hogy a hatóságok elsődleges célja az volt, hogy gondoskodjanak az áldozatokról, a sürgősségi szolgálatok pedig azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megkezdték az elsősegélynyújtást, valamint az áldozatok egyes esetekben légi úton történő szállítását. A hatóságok mellett a városvezetés a szemtanúkkal is együtt kíván dolgozni, hogy a hasonló bűncselekményekről többet megtudjanak, ugyanakkor ebben az esetben, amikor emberi tragédia történt a városban, az elsődleges feladatuknak a segítségnyújtást tekintették.

Nyolc ember a kamionban halt meg, egy további személy pedig már a kórházban vesztette életét. A hatóságokat egy olyan férfi vezette a kamionhoz, aki a Walmart egy dolgozójától vizet kért.

William McManus, a város rendőrségének vezetője sajtótájékoztatón elmondta, hogy vádat emelnek a kamion sofőrje ellen, aki összefüggésbe hozható ezzel a tragédiával. Elmondta azt is, hogy az iskoláskorú gyermekektől a harmincas éveikben járó felnőttekig terjedt a kamion hátsó részében talált személyek életkora.

A tűzoltóság vezetője pedig arról számolt be, hogy a túlélők pulzusa a 130 ütés/perc értéket is meghaladta, és egészen felforrósodott a testük. Húsz személy kritikus állapotban volt, nyolc embert kevésbé súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltó megerősítette, hogy legalább ketten iskoláskorú gyermekek voltak.

A hatóságok eközben már megkezdték az eset felelőseinek felderítését, úgy vélik, embercsempészéssel összefüggő incidensről van szó.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen