hirdetés
Külföld

További részleteket fedett fel Észak-Korea a Guam elleni rakétatámadásról

Már javában dolgoznak Észak-Koreában a Guam szigete elleni rakétatámadáson, és ha minden igaz, a tervek augusztus közepéig el is készülnek. Innentől kezdve csupán arra kell majd várni, hogy Kim Dzsong Un kiadja a rakéta indításának parancsát - adta hírül a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.
Kim Dzsong Un A professzor szerint Phenjan csak figyelmeztet, nem pedig fenyegetőzik (Forrás: LookoutNews.it)
hirdetés

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, Észak-Korea rakétatámadást tervez Guam szigete ellen, ám eddig ez csupán egy homályos információnak tűnt. Most azonban meglepő részletességgel számolt be a tervekről Kim Rak Gjom tábornok, aki a hadsereg stratégiai erőiért felel.

„A Koreai Néphadsereg által elindítandó Hvaszong-12 rakéták elrepülnek majd Simane, Hirosima és Kócsi japán prefektúrák fölött. A rakéták 3356,7 kilométer hosszú pályát futnak majd be, amihez 1065 másodpercre lesz szükségük, és Guamtól 30-40 kilométerre csapódnak be az óceánba”

- idézte fel a Hirado.hu a tábornok szavait.

Eközben a Reuters hírügynökség Okonogi Maszao, a tokiói Keió Egyetem emeritus professzorának véleményét kérte ki, aki azt mondja, Phenjan nem valószínű, hogy fenyegetőzik, csupán „figyelmeztet”.

„Talán azt tervezik, hogy a kísérletképpen elindított rakéták nem a Japán-tengerbe fognak becsapódni (mint eddig), hanem Guam környékén. A bejelentésnek az lehet a burkolt üzenete, hogy ez nem egy valódi támadás lesz”

- mondta a professzor.

Mindeközben japán is bejelentette, hogy légierejük közösen légi hadgyakorlatozott Amerikával a Korai-félsziget közelében. B-1B Lancer amerikai bombázókat, valamint F-2-es japán harci gépeket használtak, az Egyesült Államok légiereje pedig ezután Dél-Koreával közösen folytatta a légi hadgyakorlatot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat

A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat


NÉMETORSZÁG,     MENEKÜLTEK,     CSU

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckben

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckbenhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen