hirdetés
Külföld

Háromszorosára nőtt a Spanyolországba érkező migránsok száma

Háromszor annyi migráns érkezett Spanyolországba eddig ebben az évben, mint tavaly az azonos időszakban – közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).
Migránsok egy hajón A kép illusztráció (Forrás: irishnews.com)
hirdetés

Azáltal, hogy a korábbihoz képest jelentősen több migráns érkezett Spanyolroszágba az idén, még a Görögországra jellemzőnél is magasabb lehet az ebben az évben a spanyol partokhoz érkezők száma. Talán az okozta a változást, hogy a migránsok biztonságosabbnak látják a Spanyolországba vezető utat.

Nemrég egy olyan videó jelent meg több híroldalon is, amelyen az látható, hogy – a strandolók nagy meglepetésére – egy gumicsónak érkezett a partra Cádiznál, amelyből több ember rohant a partra. Csütörtökön pedig 10 embert mentett ki Tarifa közelében a vízből a parti őrség.

A parti őrség elmondása szerint a bajbajutottak egy rozoga csónakon utaztak Cádiz tartományban, vagyis ott, ahol szerdán a mintegy 30 migráns érkezett a partra – közülük egyébként az AFP szerint kilenc személyt meg is találtak. Bár személyi okmányok nem voltak náluk, mindannyian tizenévesek voltak, és feltehetőleg Marokkóból indultak útnak. Miután fogadóközpontokba vitték őket, menedékkérelmet adhatnak be Spanyolországban.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint ebben az évben eddig 11 849 migráns érkezett, miközben tavaly egész évben „csak” 13 246 ember lépett partra az ország területén.

„Feltételezzük, hogy a változások egy részének az az oka, hogy a (spanyolországi) útvonalat biztonságosabbnak tartják a part felé Marokkón keresztül” – mondta Joel Millman, a szervezet egy szóvivője hozzátéve, hogy lehetséges, hogy ebben az évben Spanyolországba többen érkeznek majd, mint Görögországba, ami nagy változás volna.

Többen azok közül, akik a hosszabbik útra vállalkoznak, nyugat-afrikai országokból, így például Szenegálból, Gambiából, Guineából vagy Elefántcsontpartról érkeznek.

Olaszországba eközben továbbra is jelentősen többen érkeznek – az IOM szerint augusztus kilencedikéig 96 861 migráns érkezett az olasz partokra. Összességében azonban mintegy 60 százalékkal csökkent az érkezők száma a korábbi év azonos időszakához képest.

Korábban ebben az évben több ezer tüntető kérte arra a spanyol kormányt, hogy engedjék az országba azokat az embereket, akik a háború által sújtott területekről, így például Szíriából menekülnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat

A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat


NÉMETORSZÁG,     MENEKÜLTEK,     CSU

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckben

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckbenhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen