hirdetés
Külföld

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

A barcelonai gázolás fő gyanúsítottját kereső rendőrök lelőttek egy – látszólag robbanóövet viselő – férfit a várostól nyugatra. Több spanyol médiajelentés szerint a 22 éves Younes Abouyaaqoub, a csütörtöki gázolás fő gyanúsítottja a lelőtt férfi.
Rendőr a helyszínen Barcelonától nyugatra lőtték le a gyanúsítottat (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Helyi sajtójelentések szerint a Subirats térségébe vezető úton lőtték le a férfit. A rendőrség korábban megerősítette, hogy a 22 éves Younes Abouyaaqoubot keresik, aki a gyanú szerint azt a kisteherautót vezette, amely Barcelonában csütörtökön a tömegbe hajtott.

Több spanyol médiajelentés szerint a gyanúsított a lelőtt férfi, a spanyol rendőrség ezt azóta meg is erősítette.

Rendőrségi forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint a Subiratsnál célba vett férfi nem sokkal lelövése előtt azt kiáltotta: „Allahu Akbar”.

A rendőrségi művelet helyszíne Barcelonától megközelítőleg 40 kilométerre nyugatra volt. A gyanúsítottat előzőleg nagy erőkkel keresték, az El Mundo nevű lap azt írta, hogy egy benzinkút közelébe riasztották a rendőröket, mert ott egy olyan embert láttak, akire illett Younes Abouyaaqoub személyleírása.

A rendőrség közlése szerint a helyszínre tűzszerészeket is küldtek, akik egy robot segítségével ellenőrizték a robbanóövet – utóbbi egyébként jelentések szerint nem volt valódi.

A rendőrség egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abouyaaqoub a támadás után gyalogosan menekült Barcelona külvárosi részébe, ahol ellopott egy autót. A spanyol média által közölt, egy biztonsági kamera által készített felvételen látni lehet azt is, ahogyan a férfi áthalad egy vásárlónegyeden nem sokkal a támadást követően.

A rendőrség közlése szerint nagyjából 90 perccel azt követően, hogy a tömegbe hajtott, Abouyaaqoub az egyetemi városrészbe menekült, és mielőtt a lopott autót otthagyta volna, áthajtott egy rendőrségi ellenőrzőponton is. Elképzelhető, hogy Franciaország területére is átment.

A lopott autó 34 éves vezetőjét, Pau Pérezt szúrt sebbel, holtan találták meg a hátsó ülésen. A meggyilkolt férfi volt a barcelonai, illetve az azt követő cambrilsi támadás tizenötödik halálos áldozata.

Hétfőn a hatóságok azt is elárulták, hogy „erős a gyanújuk” arra, hogy az az imám halt meg a Barcelonától délre, Alcanarban található és bombagyárként használt ingatlanban, aki feltehetőleg a támadást elkövető fiatal férfiakat radikalizálta. Az épületben egy robbanás történt a szerdai napon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat

A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat


NÉMETORSZÁG,     MENEKÜLTEK,     CSU

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckben

Többen megsebesültek egy késes támadásban Lübeckbenhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen