hirdetés
Külföld

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

A barcelonai gázolás fő gyanúsítottját kereső rendőrök lelőttek egy – látszólag robbanóövet viselő – férfit a várostól nyugatra. Több spanyol médiajelentés szerint a 22 éves Younes Abouyaaqoub, a csütörtöki gázolás fő gyanúsítottja a lelőtt férfi.
Rendőr a helyszínen Barcelonától nyugatra lőtték le a gyanúsítottat (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Helyi sajtójelentések szerint a Subirats térségébe vezető úton lőtték le a férfit. A rendőrség korábban megerősítette, hogy a 22 éves Younes Abouyaaqoubot keresik, aki a gyanú szerint azt a kisteherautót vezette, amely Barcelonában csütörtökön a tömegbe hajtott.

Több spanyol médiajelentés szerint a gyanúsított a lelőtt férfi, a spanyol rendőrség ezt azóta meg is erősítette.

Rendőrségi forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint a Subiratsnál célba vett férfi nem sokkal lelövése előtt azt kiáltotta: „Allahu Akbar”.

A rendőrségi művelet helyszíne Barcelonától megközelítőleg 40 kilométerre nyugatra volt. A gyanúsítottat előzőleg nagy erőkkel keresték, az El Mundo nevű lap azt írta, hogy egy benzinkút közelébe riasztották a rendőröket, mert ott egy olyan embert láttak, akire illett Younes Abouyaaqoub személyleírása.

A rendőrség közlése szerint a helyszínre tűzszerészeket is küldtek, akik egy robot segítségével ellenőrizték a robbanóövet – utóbbi egyébként jelentések szerint nem volt valódi.

A rendőrség egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abouyaaqoub a támadás után gyalogosan menekült Barcelona külvárosi részébe, ahol ellopott egy autót. A spanyol média által közölt, egy biztonsági kamera által készített felvételen látni lehet azt is, ahogyan a férfi áthalad egy vásárlónegyeden nem sokkal a támadást követően.

A rendőrség közlése szerint nagyjából 90 perccel azt követően, hogy a tömegbe hajtott, Abouyaaqoub az egyetemi városrészbe menekült, és mielőtt a lopott autót otthagyta volna, áthajtott egy rendőrségi ellenőrzőponton is. Elképzelhető, hogy Franciaország területére is átment.

A lopott autó 34 éves vezetőjét, Pau Pérezt szúrt sebbel, holtan találták meg a hátsó ülésen. A meggyilkolt férfi volt a barcelonai, illetve az azt követő cambrilsi támadás tizenötödik halálos áldozata.

Hétfőn a hatóságok azt is elárulták, hogy „erős a gyanújuk” arra, hogy az az imám halt meg a Barcelonától délre, Alcanarban található és bombagyárként használt ingatlanban, aki feltehetőleg a támadást elkövető fiatal férfiakat radikalizálta. Az épületben egy robbanás történt a szerdai napon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban

Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban


AFRÍN,     ROBBANÁS,     SZÍRIA

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Újabb csomagbomba robbant Texasban


AUSTIN,     TEXAS,     CSOMAGBOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen