Külföld

Lelőttek egy katonákra támadó férfit Brüsszelben

Egy férfi késsel támadott katonákra Brüsszelben, ezt követően lelőtték őt. A helyi ügyészség terrortámadásként kezeli az esetet.
Brüsszeli késelés A lelőtt férfi késsel támadott a katonákra (Forrás: independent.ie)

A támadó egy harminc éves szomáliai férfi volt, aki, miután meglőtték őt, a kórházban meghalt. Korábbi jelentések még arról számoltak be, hogy a péntek esti támadásban két katona sérült meg, ám később már csak egy katona sérülését erősítették meg – akit a támadó a kezén sebesített meg.

A helyszínen készült felvételeken látható, hogy az érintett területet az esetet követően lezárták, és rendőrök, illetve katonák jelentek meg ott.

Brüsszelben a katonák látványa immár megszokottá vált, ugyanis rendszeres a jelenlétük a belga fővárosban tavaly év elején elkövetett, több mint harminc ember halálával járó terrortámadások óra.

A péntek esti támadás az Emile Jacqmain sugárúton történt, a város központjában.

A belga szövetségi ügyészség közlése szerint a támadót nem ismerték terrorista aktivitással kapcsolatosan, a támadás során azonban kétszer azt kiáltotta, „Allahu Akbar”.

Egy szemtanú a Twitteren azt írta, hogy egy lövés hangját hallotta, mielőtt jelentős rendőri jelenlétre figyelt volna fel a területen. Egy másik szemtanú pedig két hangos lövés hangját hallotta, majd pedig számtalan sziréna hangját is.

A Le Soir nevű belga lap szerint házkutatást tartottak a támadó házán. Az illető egy 1987-ben született, szomáliai származású, ám belga állampolgár, aki 2004-ben érkezett Belgiumba, és nem volt ismert „terrorizmussal, radikalizmussal és szélsőségességgel” összefüggésben sem, ugyanakkor ez év februárjában már testi sértést követett el.

Jan Jambon belga belügyminiszter elmondta, hogy a katonák önvédelemből cselekedtek, és „azt tették, amit tenniük kellett”.

„A katonák és rendőrök feladata, hogy megvédjék az állampolgárokat és intézményeket. Tökéletesen cselekedtek” – tette hozzá.

A katonák egy átfogó biztonsági művelet keretében vannak jelen Brüsszel utcáin, amelynek célja, hogy a 2016 márciusi, 32 ember halálát követelő terrortámadásokat követően biztosítsák a nyilvánosság biztonságérzetét.

Júniusban Brüsszel egy állomásán egy katona lelőtt egy 36 éves marokkói személyt – a helyi média szerint egy Oussama Zariouh nevű férfit –, aki robbantásra készült a helyszínen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen