hirdetés
Külföld

Lelőttek egy katonákra támadó férfit Brüsszelben

Egy férfi késsel támadott katonákra Brüsszelben, ezt követően lelőtték őt. A helyi ügyészség terrortámadásként kezeli az esetet.
Brüsszeli késelés A lelőtt férfi késsel támadott a katonákra (Forrás: independent.ie)
hirdetés

A támadó egy harminc éves szomáliai férfi volt, aki, miután meglőtték őt, a kórházban meghalt. Korábbi jelentések még arról számoltak be, hogy a péntek esti támadásban két katona sérült meg, ám később már csak egy katona sérülését erősítették meg – akit a támadó a kezén sebesített meg.

A helyszínen készült felvételeken látható, hogy az érintett területet az esetet követően lezárták, és rendőrök, illetve katonák jelentek meg ott.

Brüsszelben a katonák látványa immár megszokottá vált, ugyanis rendszeres a jelenlétük a belga fővárosban tavaly év elején elkövetett, több mint harminc ember halálával járó terrortámadások óra.

A péntek esti támadás az Emile Jacqmain sugárúton történt, a város központjában.

A belga szövetségi ügyészség közlése szerint a támadót nem ismerték terrorista aktivitással kapcsolatosan, a támadás során azonban kétszer azt kiáltotta, „Allahu Akbar”.

Egy szemtanú a Twitteren azt írta, hogy egy lövés hangját hallotta, mielőtt jelentős rendőri jelenlétre figyelt volna fel a területen. Egy másik szemtanú pedig két hangos lövés hangját hallotta, majd pedig számtalan sziréna hangját is.

A Le Soir nevű belga lap szerint házkutatást tartottak a támadó házán. Az illető egy 1987-ben született, szomáliai származású, ám belga állampolgár, aki 2004-ben érkezett Belgiumba, és nem volt ismert „terrorizmussal, radikalizmussal és szélsőségességgel” összefüggésben sem, ugyanakkor ez év februárjában már testi sértést követett el.

Jan Jambon belga belügyminiszter elmondta, hogy a katonák önvédelemből cselekedtek, és „azt tették, amit tenniük kellett”.

„A katonák és rendőrök feladata, hogy megvédjék az állampolgárokat és intézményeket. Tökéletesen cselekedtek” – tette hozzá.

A katonák egy átfogó biztonsági művelet keretében vannak jelen Brüsszel utcáin, amelynek célja, hogy a 2016 márciusi, 32 ember halálát követelő terrortámadásokat követően biztosítsák a nyilvánosság biztonságérzetét.

Júniusban Brüsszel egy állomásán egy katona lelőtt egy 36 éves marokkói személyt – a helyi média szerint egy Oussama Zariouh nevű férfit –, aki robbantásra készült a helyszínen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnélhirdetés
Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban

Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban


KAZAHSZTÁN,     BALESET,     BUSZ

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak


USA,     DONALD TRUMP,     HAMIS HÍREK

Megalakult az új katalán parlament

Megalakult az új katalán parlamenthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen