Külföld

Szeméttartályba rejtett bomba robbant Törökországban

A detonáció akkor következett be, amikor egy busz a szerkezet mellé ért. Eddig 8 sérültről lehet tudni.
PKK A PKK nevezetű gerillaszervezetet teszik felelőssé a detonációért (Forrás: RiaTaza.com)

Összesen nyolcan sérültek meg, miután egy szeméttartályba rejtett pokolgép felrobbant Törökországban - írja a Dailysabah a Doğan hírügynökségre hivatkozva.

Feltételezések szerint a detonációért, amely Izmir tartomány Buca nevezetű körzetében történt, a Kurdisztáni Munkáspárt (Partiya Karkerên Kurdistan, röviden PKK) elnevezésű kurd gerillaszervezet tehető felelőssé.

A robbanás helyi idő szerint reggel nyolc órakor történt. A szerkezet akkor lépett működésbe, amikor egy busz épp mellé ért - írja a Dailysabah.

A biztonsági erők és a mentők azonnal a helyszínre érkeztek, lezárták a területet és ellátták a sérülteket.

A rendőrség vizsgálatot indít és megpróbálja mihamarabb kézre keríteni a pokolgép készítőit.

Hétfőn a PKK terroristái három építkezésen dolgozó munkással végeztek Törökország Sirnak tartományában.

A Kurdisztáni Munkáspárt 1978-ban alakult Abdullah Öcalan vezetésével. Rengeteg ember haláláért tehetőek felelőssé. Csak 2015 júliusa óta több mint 1200-an vesztették életüket a szervezet miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen