hirdetés
Külföld

Munkában a kereső- és mentőegységek az Irma hurrikán pusztítása nyomán

A kereső- és mentőcsapatok Floridában munkához láttak, miután az Irma hurrikán többfelé óriási pusztítást vitt véghez az amerikai állam területén.
Irma hurrikán (Forrás: news.com.au)
hirdetés

A hatalmas erejű vihar vesztett erejéből, miközben Florida nyugati partvidékén haladt az éjjel, ám Miamiban és más városi területeken így is hatalmas pusztítást és áradást hozott magával. A Florida Keys szigetcsoportnál a helyi katasztrófavédelmi vezető arra figyelmeztetett, hogy egy „humanitárius válság” fenyeget a hurrikán nyomán. Médiajelentések szerint legalább négy ember halálát okozta a vihar.

A Floridát vasárnap négyes kategóriába sorolt hurrikánként elért Irma immár trópusi viharrá szelídült. Ezt megelőzően azonban a múlt héten a Karib-térség szigetein szörnyű pusztítást vitt véghez, és legkevesebb 38 ember halálát okozta.

Rick Scott floridai kormányzó azt mondta, hogy még időre lesz szükség ahhoz, hogy az emberek visszatérhessenek otthonaikba a vihar pusztítását követően. Miután hétfőn a korai órákban a város felett repülve megszemlélte a keletkezett károkat, beszámolt arról is:

„Az áramvezetékek szerte az államban leszakadtak. Vannak olyan utak, amelyek járhatatlanok, így tehát mindenkinek türelmesnek kell lennie, míg végzünk a munkával”.

Floridában több mint 3,4 millió otthonban továbbra sincs áram, és csak Miamiban a távvezetékek 80 százaléka is leszakadt, emellett pedig a város nagy területeit víz árasztotta el. A szintén Floridában található Naples településen több ház szintén víz alá került, amint az a drónnal készült felvételeken látható.

Donald Trump amerikai elnök hozzájárult egy „súlyos katasztrófa” kihirdetéséhez, egyben ahhoz, hogy szövetségi segélyt juttassanak Floridának. Az amerikai elnök egy „nagy szörnynek” nevezte a hurrikánt.

A segélyalapokból az áldozatokról gondoskodnak majd, valamint eltakarítják a romokat, újraindítják az áramszolgáltatást, és megjavítják a lakóházakban és üzletekben keletkezett károkat.

Monroe megye katasztrófavédelmi szolgálatának vezetője, Martin Senterfitt elmondta, hogy egy nagy légi műveletbe kezdett a légierő és a Nemzeti Gárda légi csoportja, a munkájuk célja pedig, hogy a vihar utáni első mentési és keresési feladatokat ellássák.

Bryan Koon, a floridai katasztrófavédelmi szolgálat igazgatója újságíróknak arról számolt be, hogy a tényleges fizikai és emberi veszteségekről és károkról semmi biztosat nem tudnak mondani a műveletek megkezdése előtt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban

Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-banTheresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot

Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen