Külföld

Munkában a kereső- és mentőegységek az Irma hurrikán pusztítása nyomán

A kereső- és mentőcsapatok Floridában munkához láttak, miután az Irma hurrikán többfelé óriási pusztítást vitt véghez az amerikai állam területén.
Irma hurrikán (Forrás: news.com.au)

A hatalmas erejű vihar vesztett erejéből, miközben Florida nyugati partvidékén haladt az éjjel, ám Miamiban és más városi területeken így is hatalmas pusztítást és áradást hozott magával. A Florida Keys szigetcsoportnál a helyi katasztrófavédelmi vezető arra figyelmeztetett, hogy egy „humanitárius válság” fenyeget a hurrikán nyomán. Médiajelentések szerint legalább négy ember halálát okozta a vihar.

A Floridát vasárnap négyes kategóriába sorolt hurrikánként elért Irma immár trópusi viharrá szelídült. Ezt megelőzően azonban a múlt héten a Karib-térség szigetein szörnyű pusztítást vitt véghez, és legkevesebb 38 ember halálát okozta.

Rick Scott floridai kormányzó azt mondta, hogy még időre lesz szükség ahhoz, hogy az emberek visszatérhessenek otthonaikba a vihar pusztítását követően. Miután hétfőn a korai órákban a város felett repülve megszemlélte a keletkezett károkat, beszámolt arról is:

„Az áramvezetékek szerte az államban leszakadtak. Vannak olyan utak, amelyek járhatatlanok, így tehát mindenkinek türelmesnek kell lennie, míg végzünk a munkával”.

Floridában több mint 3,4 millió otthonban továbbra sincs áram, és csak Miamiban a távvezetékek 80 százaléka is leszakadt, emellett pedig a város nagy területeit víz árasztotta el. A szintén Floridában található Naples településen több ház szintén víz alá került, amint az a drónnal készült felvételeken látható.

Donald Trump amerikai elnök hozzájárult egy „súlyos katasztrófa” kihirdetéséhez, egyben ahhoz, hogy szövetségi segélyt juttassanak Floridának. Az amerikai elnök egy „nagy szörnynek” nevezte a hurrikánt.

A segélyalapokból az áldozatokról gondoskodnak majd, valamint eltakarítják a romokat, újraindítják az áramszolgáltatást, és megjavítják a lakóházakban és üzletekben keletkezett károkat.

Monroe megye katasztrófavédelmi szolgálatának vezetője, Martin Senterfitt elmondta, hogy egy nagy légi műveletbe kezdett a légierő és a Nemzeti Gárda légi csoportja, a munkájuk célja pedig, hogy a vihar utáni első mentési és keresési feladatokat ellássák.

Bryan Koon, a floridai katasztrófavédelmi szolgálat igazgatója újságíróknak arról számolt be, hogy a tényleges fizikai és emberi veszteségekről és károkról semmi biztosat nem tudnak mondani a műveletek megkezdése előtt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen