hirdetés
Külföld

„Kutyaugatás” Trump beszéde Észak-Korea szerint

Az észak-koreai külügyminiszter azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnök az ENSZ-hez intézett beszéde csak „kutyaugatás hangja”.
Kim Dzsongun Kim Dzsongun egy szőlőültetvényen tett hivatalos látogatásán (Forrás: nytimes.com)
hirdetés

Donald Trump amerikai elnök az ENSZ-közgyűlésen szerdán mondott beszédében megfogalmazta, hogy „teljesen elpusztítaná” Észak-Koreát, amennyiben az akár az Egyesült Államokra, akár annak szövetségeseire fenyegetést jelentene.

A beszédre adott első hivatalos észak-koreai válasznak Ri Yong-ho külügyminiszter szavai tekinthetőek, amelyek szerint Donald Trump téved, ha azt hiszi, hogy az „ugató kutya hangjával” meglepi őket. Észak-Korea az ENSZ tiltása ellenére folytatta nukleáris- és fegyverkezési programját.

„Ahogyan a mondás szól: 'Még ha a kutya ugat is, a felvonulás megy tovább'. Amennyiben Trump arra gondolt, hogy meglephet minket az ugató kutya hangjával, úgy nyilván álmodott” – mondta újságíróknak Ri Yong-ho New Yorkban.

Donald Trump az ENSZ-közgyűlésen Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel kapcsolatosan azt mondta, hogy

„A rakétaember egy öngyilkos küldetésen van önmaga és a rezsimje ellen”.

Ri Yong-ho, mikor azzal kapcsolatban kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Donald Trump országa vezetőjét „rakétaembernek nevezte”, azt felelte:

„Sajnálom a tanácsadóit”.

Az észak-koreai külügyminiszter várhatóan pénteken intéz beszédet az ENSZ-hez.

Szakértők szerint Észak-Korea a hosszú hatótávolságú rakéták fejlesztését és a nukleáris programját illetően meglepő gyorsasággal ért el fejlődést. Szeptember harmadikán az ázsiai ország bejelentette azt is, hogy végrehajtotta hatodik, egyben legnagyobb nukleáris kísérleti robbantását.

Napokkal ezt követően az ENSZ újabb szankciók bevezetéséről döntött Észak-Korea ellen, amelyek az olajimportot korlátozzák, valamint tiltják a textilexportot. Ezzel szeretnék elérni, hogy Észak-Korea „kifogyjon” az üzemanyagból, valamint a bevételekből, amelyeket a fegyverkezési programjára fordíthatna.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen