hirdetés
Külföld

Hat ember megsérült egy londoni „savas támadásban”

Hat ember megsérült London keleti részén egy „savas támadásban”. Mint kiderült, két csoport között alakult ki vita, amelynek során a támadók a veszélyes anyagot használták.
Rendőrség Londonban Hat ember megsérült egy londoni „savas támadásban” (Forrás: rt.com)
hirdetés

A rendőrséget helyi idő szerint szombaton 20 óra körül riasztották a londoni Stratford Centre környékére, miután két csoport között vitára került a sor, akik egy veszélyes anyagot használtak eközben.

A kiérkező mentők összesen hat sérültet kezeltek a helyszínen, akik közül három embert kórházba kellett szállítani. Egy tizenöt éves fiút őrizetbe vettek, mert a gyanú szerint súlyos testi sértést okozott.

A sérültek látszólag különböző helyszíneken voltak, ami miatt először attól lehetett tartani, hogy a támadók véletlenszerűen választották ki az áldozataikat. A londoni rendőrség azonban később közölte, hogy a sérültek a kezdeti incidenssel álltak összefüggésben.

Ade Adelekan főfelügyelő azt mondta:

„Rendkívül egyértelmű szeretnék lenni ezzel az incidenssel kapcsolatban. Amit először talán több véletlenszerű támadásnak vélhettünk, arról alaposabban szemügyre véve kiderült, hogy egy incidens volt, amelyben férfiak (és fiúk) két csoportja volt érintett”.

A támadás során senki sem szenvedett maradandó vagy életveszélyes sérüléseket.

A szemtanúk szerint a két csoport között vita alakult ki, a Burger King a helyszín közelében lévő éttermének egy munkatársa pedig arról számolt be, hogy a „savas támadás” egyik áldozata berohant az étterembe, hogy ott „lemossa a savat az arcáról”. A betérő sérült szemei felett vágások is voltak, amelyeket megpróbált vízzel kimosni.

Egy, a közelben élő lakos pedig a hangokra emlékezett vissza, amelyeket hallott.

„Sok mentőautó és rendőrautó szirénáját hallottam 20 óra 45 perc körül, de ma van egy West Ham mérkőzés is, így azt gondoltam, hogy biztosan focihuligánok tűztek össze. De idővel csak növekedett és növekedett, és sok tűzoltóegység is megjelent, és mentők és rendőrök, és őszintén szólva elég kaotikus volt. Eléggé aggódtam”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen