hirdetés
Külföld

A „burkatilalom miatt” bírságot kapott egy cápajelmezes férfi

Az osztrák rendőrség megbírságolt egy cápajelmezbe bújt férfit annak az új törvénynek az értelmében, amely egyebek mellett a burkákat hivatott betiltani a köztereken.
Cápajelmezes férfi A „burkatilalom miatt” bírságot kapott egy cápajelmezes férfi (Forrás: mirror.co.uk)
hirdetés

A férfi Bécsben egy új elektronikus áruház megnyitását népszerűsítette úgy, hogy rózsaszín-szürke cápajelmezt öltött, a rendőrség viszont mindezt nem nézte jó szemmel, és arra kérte, hogy vegye le a jelmez a fejét takaró elemét.

Helyi sajtójelentések szerint a férfi nem tett eleget a rendőrök kérésének, így megbírságolták őt – bár a bírság mértékét nem közölték, az érintett törvény megsértéséért akár 150 eurós, vagyis átszámítva mintegy 45 ezer forintos büntetésre is számítani lehet.

Az esetről a Warda Network nevű reklámügynökség számolt be a Facebook-oldalán egy bejegyzésben – azt írták:

„Ma a McSHARK üzlet megnyitásán voltunk, és a cápa kabalánk bírságot kapott a bécsi rendőrségtől az új, az arcot takaró viseletet tiltó szabályozás miatt! Az élet nem könnyű”.

A Heute beszámolója szerint a kabala-jelmezbe öltözött férfi, miután a rendőrök kifogásolták a viseletetét, azt mondta, hogy „csak a munkáját végzi”.

A reklámügynökség vezérigazgatója a napilapnak elmondta, hogy vállalata az eset után talán felhagy a kabalák alkalmazásával, ám úgy vélik, hogy ennek a gyakorlatnak a megszakítása „sajnálatos” volna.

Az arcot takaró viseleteket a köztereken és nyilvános épületekben tiltó új törvény a vasárnapi napon lépett életbe Ausztriában. A tilalom alapvetően minden olyan viseletet érint, amely az arcot takarja, és noha a korlátozás nem kifejezetten a muszlimokra vonatkozik, néhányan úgy vélik, hogy az „diszkriminatív” a hagyományos iszlám ruházatot viselőkkel szemben.

A részleges tilalom a burkákra és nikábokra is vonatkozik, amelyek az arcot takarják, a hidzsáb viszont, amely a nők haját és nyakát takarja, továbbra is engedélyezett.

A törvény bírálói szerint a korlátozás szükségtelen, ugyanis Ausztriában csak kevés nő hord ilyen öltözékeket. Korábban Bécsben tüntettek is a törvény ellen, a szervezők ugyanis úgy vélik, minden nőnek meg kell hagyni annak a lehetőségét, hogy „szabadon mozogjanak a köztereken zaklatás és diszkrimináció nélkül”.

Eközben nőtt azok száma Európában, akik betiltanák az arcot takaró öltözékeket, miután elsőként Franciaország vezetett be korlátozást 2011-ben ezek viselésére. Franciaország után Belgiumban és Bulgáriában is betiltották az egész arcot fedő viseleteket, emellett részleges tilalmak vannak Spanyolországban, Olaszországban, Svájcban, Hollandiában és Németországban is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be


MIKE POMPEO,     USA,     MENEKÜLTEK

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma


FLORENCE,     TRÓPUSI VIHAR,     USA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen