hirdetés
Külföld

Az EU Tanácsa megerősítette az Észak-Koreával szembeni uniós szankciókat

Az Európai Unió Tanácsa az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) legutóbbi határozatával összhangban megerősítette az Észak-Koreával szembeni uniós szankciókat.
Európai Unió Tanácsa Az Európai Unió Tanácsa egyetért az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatával (Forrás: Twitter.com)
hirdetés

Az uniós testület keddi közleménye szerint az Európai Unió a tovább szigorított korlátozó intézkedéseibe beépítette az ENSZ Biztonsági Tanácsának szeptemberi határozatában foglaltakat, válaszul a Phenjan atomfegyver-, illetve ballisztikusrakéta-fejlesztési programjaihoz kötődő tevékenységeire, amelyek "sértik és nyíltan semmibe veszik" az ENSZ BT korábbi határozatait.

A bevezetett intézkedések többek között megtiltják a földgázkondenzátumok értékesítését, valamint korlátozásokat vezetnek be a finomított kőolajtermékek és a kőolaj eladására Észak-Korea részére, és tiltják az onnan származó textiltermékek importját.

Az uniós tagállamok továbbá nem állíthatnak ki a területükre belépést és ott munkavállalást lehetővé tevő új engedélyeket észak-koreai állampolgárok részére, mivel azok ezzel olyan bevételre tehetnek szert, amely később az ország illegális nukleáris programjának vagy ballisztikusrakéta-programjának támogatására kerülhet felhasználásra.

A felsoroltak emellett az ENSZ BT által humanitárius vagy megélhetési okokból biztosított mentességeket is átültetik az uniós intézkedésekbe.

Az unió ezt megelőzően szeptember közepén ültette át az ENSZ BT határozatával végrehajtott újabb jegyzékbe vételeket azzal, hogy a vagyonieszköz-befagyasztás, illetve személyi utazási korlátozás hatálya alá tartozó emberek és szervezetek jegyzékébe három olyan szervezetet és egy olyan személyt vett fel, amelyek, illetve aki támogatja az említett tiltott programokat.

Az uniós jegyzékben jelenleg 63 ember és 53 szervezet áll az ENSZ által Észak-Koreával szemben bevezetett korlátozó intézkedések hatálya alatt. Az EU ezenfelül további 38 embert és 4 szervezetet vett jegyzékbe saját kezdeményezés alapján.

Az unió az ENSZ BT összes olyan határozatát végrehajtja, amelyeket a testület Észak-Korea atomfegyverekhez és ballisztikus rakétákhoz kapcsolódó programjaira válaszul fogadott el - áll az uniós testület közleményében.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be

Mike Pompeo: az Egyesült Államok jövőre maximum 30 ezer menekültet fogad be


MIKE POMPEO,     USA,     MENEKÜLTEK

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma


FLORENCE,     TRÓPUSI VIHAR,     USA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen