hirdetés
Külföld

Bezárná a kormány Németországban az Észak-Koreának bérleti díjat fizető hostelt

A kormány attól tart, hogy akaratlanul a diktatúra atomprogramját támogatja az a hostel, amely Észak-Koreának fizetett bérleti díjat sok-sok éven keresztül.
City Hostel A City Hostel üzemeltetői nem akarják bezárni a helyet (Forrás: N-tv.de)
hirdetés

A berlini City Hostel a belvárosban található és nem túl sok minden különbözteti meg a többi ilyen jellegű szállástól. Van azonban valami, ami miatt mégis nagyon szeretné Németország, hogy bezárjon - írja a 444.hu.

A bejárat mellett egy észak-koreai zászló található, aminek az a magyarázata, hogy az épület, ahol a hostel működik, a hetvenes években még az észak-koreai nagykövetséghez tartozott.

A szállást egyébként nem a diktatúra üzemelteti, mégis a bérleti díj hozzájuk vándorol. Sok vendégnek feltehetőleg erről fogalma sincs és a német külügyminisztériumnak az a félelme, hogy a hostel működtetésével a rezsim atomprogramját támogatják.

Németország teljesen beakarja záratni a helyet, az üzemeltetők azonban tiltakoznak. A külügy állítólag már Phenjannal is felvette a kapcsolatot, és arra kérte a diktatúrát, hogy mondják fel a bérleti szerződést. Ebbe egyébként információk szerint bele is mentek.

A hostel működtetői azonban perrel fenyegetőznek, hiszen mint mondják, Észak-Koreának nincs joga ehhez, mivel csak a német nyomásra bontották fel a megegyezést. Ahhoz azonban, hogy az ügyet bíróság elé vigyék, szükséges lenne a diktatúra vezetőinek jelenléte is, az pedig nem valószínű, hogy ennek eleget tesznek. Így aztán úgy gondolják, mindenképpen maradnak az eredeti szerződés határidejéig.

Németország egyébként arra szólította fel a hostel üzemeltetőit, hogy fagyasszanak be minden Észak-Koreának küldött kifizetést, ennek pedig eleget is tettek.

A kormány azonban nem elégszik meg ennyivel és mindenképpen szeretnék, ha a hely végérvényesen bezárna.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburybenhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen