hirdetés
Külföld

Bezárná a kormány Németországban az Észak-Koreának bérleti díjat fizető hostelt

A kormány attól tart, hogy akaratlanul a diktatúra atomprogramját támogatja az a hostel, amely Észak-Koreának fizetett bérleti díjat sok-sok éven keresztül.
City Hostel A City Hostel üzemeltetői nem akarják bezárni a helyet (Forrás: N-tv.de)
hirdetés

A berlini City Hostel a belvárosban található és nem túl sok minden különbözteti meg a többi ilyen jellegű szállástól. Van azonban valami, ami miatt mégis nagyon szeretné Németország, hogy bezárjon - írja a 444.hu.

A bejárat mellett egy észak-koreai zászló található, aminek az a magyarázata, hogy az épület, ahol a hostel működik, a hetvenes években még az észak-koreai nagykövetséghez tartozott.

A szállást egyébként nem a diktatúra üzemelteti, mégis a bérleti díj hozzájuk vándorol. Sok vendégnek feltehetőleg erről fogalma sincs és a német külügyminisztériumnak az a félelme, hogy a hostel működtetésével a rezsim atomprogramját támogatják.

Németország teljesen beakarja záratni a helyet, az üzemeltetők azonban tiltakoznak. A külügy állítólag már Phenjannal is felvette a kapcsolatot, és arra kérte a diktatúrát, hogy mondják fel a bérleti szerződést. Ebbe egyébként információk szerint bele is mentek.

A hostel működtetői azonban perrel fenyegetőznek, hiszen mint mondják, Észak-Koreának nincs joga ehhez, mivel csak a német nyomásra bontották fel a megegyezést. Ahhoz azonban, hogy az ügyet bíróság elé vigyék, szükséges lenne a diktatúra vezetőinek jelenléte is, az pedig nem valószínű, hogy ennek eleget tesznek. Így aztán úgy gondolják, mindenképpen maradnak az eredeti szerződés határidejéig.

Németország egyébként arra szólította fel a hostel üzemeltetőit, hogy fagyasszanak be minden Észak-Koreának küldött kifizetést, ennek pedig eleget is tettek.

A kormány azonban nem elégszik meg ennyivel és mindenképpen szeretnék, ha a hely végérvényesen bezárna.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen