hirdetés
Külföld

Emberölés miatt vádat emeltek a texasi műegyetemen lövöldöző diák ellen

Emberölés miatt vádat emeltek a texasi műegyetemen lövöldöző diák, Hollis A. Daniels ellen, miután helyi idő szerint hétfő este agyonlőtte az egyetemi rendőrség egyik tagját - jelentette a KCBD helyi televízió.
A lövöldözés helyszíne Emberölés miatt vádat emeltek a texasi műegyetemen lövöldöző diák ellen (Forrás: nydailynews.com)
hirdetés

Hétfő este a texasi műegyetem lubbocki campuszán az egyetemi rendőrség két tagja bekísérte az egyetemi őrszobára Danielst, miután kábítószert találtak a kollégiumi szobájában. A diák az őrszobán fegyvert rántott, és fejbe lőtte az egyik rendőrt, aki azonnal meghalt.

A Fox televízió jelentése szerint a diák 19 éves, ezért a fegyvervásárláshoz és -tartáshoz 21 éves korhatárt megszabó texasi törvények szerint nem is lett volna joga fegyvert tartani. Greg Abbott texasi kormányzó 2015-ben írt alá az erről szóló törvényt, amely 2016 augusztusában lépett életbe.

Texas egyike annak a tíz szövetségi államnak, ahol engedélyezik az egyetemeken a fegyvertartást. A törvény életbe lépése óta azonban a műegyetem több mint 500 munkatársa petíciót fogalmazott meg a visszavonás érdekében.

"Nem vagyok ellene a fegyvertartásnak, de egyetemi campuson nincs helyük fegyvereknek" - fogalmazott a Fox televíziónak Lisa Low, az egyetem egyik oktatója.

Az egyetem austini campusa - ahol mintegy 50 ezer hallgató tanul - szinte egyhangúlag az oktatási intézményekben engedélyezett fegyvertartás ellen foglalt állást. A rendőrt agyonlövő Hollis Daniels egyelőre a lubbocki börtönben van, 5 millió dolláros biztosítékot szabtak meg átmeneti szabadlábra helyezéséért.

Áldozata 48 esztendős volt és 2014 óta dolgozott az egyetemi rendőrségnél.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását

Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását


SZERBIA,     KOSZOVÓ,     HADSEREG

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésben

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésbenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen