hirdetés
Külföld

A NASA is megörökítette a kaliforniai füstfelhőt

A hatalmas füstfelhő nagyon félelmetesen fest az űrből is.
Füst Füstfelhő Kaliforniánál (Forrás: NASA)
hirdetés

Pár nappal ezelőtt csaptak fel a lángok az észak-kaliforniai Napa-völgyben, azóta pedig már 390 négyzetkilométernyi terület égett le.

A NASA Terra és Aqua műholdak is készítettek felvételeket a pusztításról, illetve arról, hogy a gomolygó füstfelhő milyen mértékben növekedett meg.

Azt egyébként egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet, ám a bozóttüzek sajnos egyáltalán nem ritkák Kaliforniában az évnek ebben a szakában.

FüstGomolygó füstfelhő az űrből (Forrás: NASA)

A térséget éveken keresztül hatalmas szárazság sújtotta, ebben az évszakban azonban sokkal inkább az enyhülés volt tapasztalható.

A megnövekedett csapadék miatt azonban a növényzet elburjánzott, ami miatt még több éghető anyag biztosított az esetleges bozóttüzek számára.

PusztításHatalmas a pusztulás Kaliforniában (Forrás: Google Earth)

Emellett az sem kizárt, hogy az emberek is tehetnek a kialakult helyzetről, hiszen a lángok "a sűrűn lakott városi környezet és a természet találkozásánál" csaptak fel - írja az Index.

Napa, Sonoma, Yuba és Mendocino megyéket katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították és eddig nagyjából 1500 épület vált a tűz martalékává. Több ezer embert ki kellett telepíteni, a tüzet pedig azóta sem sikerült megfékezni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen