hirdetés
Külföld

A NASA is megörökítette a kaliforniai füstfelhőt

A hatalmas füstfelhő nagyon félelmetesen fest az űrből is.
Füst Füstfelhő Kaliforniánál (Forrás: NASA)
hirdetés

Pár nappal ezelőtt csaptak fel a lángok az észak-kaliforniai Napa-völgyben, azóta pedig már 390 négyzetkilométernyi terület égett le.

A NASA Terra és Aqua műholdak is készítettek felvételeket a pusztításról, illetve arról, hogy a gomolygó füstfelhő milyen mértékben növekedett meg.

Azt egyébként egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet, ám a bozóttüzek sajnos egyáltalán nem ritkák Kaliforniában az évnek ebben a szakában.

FüstGomolygó füstfelhő az űrből (Forrás: NASA)

A térséget éveken keresztül hatalmas szárazság sújtotta, ebben az évszakban azonban sokkal inkább az enyhülés volt tapasztalható.

A megnövekedett csapadék miatt azonban a növényzet elburjánzott, ami miatt még több éghető anyag biztosított az esetleges bozóttüzek számára.

PusztításHatalmas a pusztulás Kaliforniában (Forrás: Google Earth)

Emellett az sem kizárt, hogy az emberek is tehetnek a kialakult helyzetről, hiszen a lángok "a sűrűn lakott városi környezet és a természet találkozásánál" csaptak fel - írja az Index.

Napa, Sonoma, Yuba és Mendocino megyéket katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították és eddig nagyjából 1500 épület vált a tűz martalékává. Több ezer embert ki kellett telepíteni, a tüzet pedig azóta sem sikerült megfékezni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
450 ezren tüntetnek Barcelonában

450 ezren tüntetnek BarcelonábanÚjabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot

Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államothirdetés
Az ANO magasan megnyerte a képviselőházi választásokat

Az ANO magasan megnyerte a képviselőházi választásokat


ANO,     CSEHORSZÁG,     VÁLASZTÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen