hirdetés
Külföld

Minden államban csökkent Trump elfogadottsága megválasztása óta

Kevesebb, mint egy év elteltével Donald Trump minden egyes amerikai államban „népszerűtlenebb” lett egy friss közvélemény-kutatás szerint.
Donald Trump Donald Trump minden államban veszített elfogadottságából (Forrás: inquisitr.com)
hirdetés

A Morning Consult több mint 470 ezer amerikai lakost kérdezett meg január és szeptember között azzal kapcsolatban, hogy miként vélekednek Donald Trump amerikai elnökről.

A felmérés szerint az elnök elfogadottsági rátája minden egyes amerikai államban csökkent a beiktatását követő nyolc hónapban – vagyis azokban az államokban is veszített elfogadottságából, ahol a választás során jelentősebb támogatottságot tudhatott maga mögött.

Donald Trump elfogadottsága éppenséggel kétszámjegyű csökkenést „szenvedett el” több olyan államban is, ahol novemberben fölényes győzelmet ért el – így Tennessee, Mississippi, Kentucky, Indiana, és Kansas állampokban is.

Némileg enyhébb csökkenés volt tapasztalható az elfogadottsága csökkenésében ott, ahol szorosabb eredmények mellett győzött – így például Michiganben, vagy éppen Pennsylvaniában.

Összességében az elnök elfogadottsága hat százalékkal csökkent a januári 49 százalékról 43 százalékra a múlt hónapban. Eközben 13 százalékkal nőtt azok száma, akik elutasító véleménnyel voltak Donald Trumpról.

Huszonöt államban és Columbia Kerületben szeptemberben a választók többsége mondta, hogy elutasítja Donald Trump elnöki teljesítményét.

Az elfogadottság csökkenésében szerepe lehet annak, hogy az elnök egy ideje már saját pártjának tagjaival is vitákat folytat, de például a lehetséges orosz ügyekkel kapcsolatban indított vizsgálatoknak is.

Emellett az is Trump elfogadottságának csökkenéséhez vezethetett, hogy nem jártak sikerrel az Obamacare hatályon kívül helyezését célzó lépések, mindamellett szerepet játszhatott a negatív tendenciában az elnök a Charlottesville-i eseményekre adott, többek által bírált válasza is.

Alapvetően az elfogadottság csökkenése nagyrészt a felmérésben megkérdezett demokrata szavazók elégedetlenségére vezethető vissza, de a – novemberi győzelemben fontos csoportot jelentő – „függetlenek” szemében is csökkent Trump elfogadottsága a felmérés szerint.

Az olyan államokban, mint Wyoming, Nyugat-Virginia és Alabama, Trumpot továbbra is nagy mértékben támogatják, de az elnököt „nagy mértékben elfogadó” republikánus választók aránya is 10 százalékkal csökkent január és szeptember között.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen