hirdetés
Külföld

ENSZ-békefenntartók erőszakoltak meg egy fiatal lányt

A tizenéves lányt először bedrogozták, majd pedig megerőszakolták. Antonió Guterres ENSZ-főtitkár szerint elfogadhatatlan, ami történik (immár sajnos egyre többször).
Katona Sajnos egyre többször derül fény ENSZ katonák által elkövetett erőszakra (Forrás: Twitter.com)
hirdetés

Az Amnesty International jelentése szerint mauritániai ENSZ-békefenntartók drogoztak be, majd utána erőszakoltak meg egy tizenéves lányt.

A nemzetközi jogvédő úgy tudja, hogy a rendőrségi vizsgálat alapján fényt derítettek arra, hogy egy vagy esetleg több békefenntartó követte el a bűncselekményt még szeptember végén Bambari városában - írja az Index.

Néhány információ szerint a bántalmazott lány 16, míg mások szerint 19 éves.

Feltételezések szerint a katonák egy olyan teát kínáltak neki, amelybe drogot tettek. A lány ivott az italból, majd pedig elveszítette az eszméletét.

Amikor magához tért, szinte teljesen meztelen volt, az orvosok pedig egyértelműen megállapították a nemi erőszak tényét, valamint azt is, hogy kábítószer van a szerveztében.

Ennek ellenére a helyi hatóságok nem tehetnek semmit, hiszen csupán a hazájukban állíthatják rendőrök elé az ENSZ békefenntartókat.

Sajnos nem ez az első eset, amikor egy kiküldetésben lévő ENSZ-hez tartozó katona zaklat egy helyi lakost. Épp ezért Antonió Guterres ENSZ-főtitkár személyesen emelte fel a szavát az ügyben. Azt vallja, hogy a szervezetnek kötelessége példát mutatni, valamint tűrhetetlen, hogy ilyesmi történjen az ENSZ keretein belül.

Az Amnesty International úgy véli, ez az eset igazi "próba" lesz a szervezet számára, már ami azt illeti, hogy betartják a szavukat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
450 ezren tüntetnek Barcelonában

450 ezren tüntetnek BarcelonábanÚjabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot

Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államothirdetés
Az ANO magasan megnyerte a képviselőházi választásokat

Az ANO magasan megnyerte a képviselőházi választásokat


ANO,     CSEHORSZÁG,     VÁLASZTÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen