hirdetés
Külföld

ENSZ-békefenntartók erőszakoltak meg egy fiatal lányt

A tizenéves lányt először bedrogozták, majd pedig megerőszakolták. Antonió Guterres ENSZ-főtitkár szerint elfogadhatatlan, ami történik (immár sajnos egyre többször).
Katona Sajnos egyre többször derül fény ENSZ katonák által elkövetett erőszakra (Forrás: Twitter.com)
hirdetés

Az Amnesty International jelentése szerint mauritániai ENSZ-békefenntartók drogoztak be, majd utána erőszakoltak meg egy tizenéves lányt.

A nemzetközi jogvédő úgy tudja, hogy a rendőrségi vizsgálat alapján fényt derítettek arra, hogy egy vagy esetleg több békefenntartó követte el a bűncselekményt még szeptember végén Bambari városában - írja az Index.

Néhány információ szerint a bántalmazott lány 16, míg mások szerint 19 éves.

Feltételezések szerint a katonák egy olyan teát kínáltak neki, amelybe drogot tettek. A lány ivott az italból, majd pedig elveszítette az eszméletét.

Amikor magához tért, szinte teljesen meztelen volt, az orvosok pedig egyértelműen megállapították a nemi erőszak tényét, valamint azt is, hogy kábítószer van a szerveztében.

Ennek ellenére a helyi hatóságok nem tehetnek semmit, hiszen csupán a hazájukban állíthatják rendőrök elé az ENSZ békefenntartókat.

Sajnos nem ez az első eset, amikor egy kiküldetésben lévő ENSZ-hez tartozó katona zaklat egy helyi lakost. Épp ezért Antonió Guterres ENSZ-főtitkár személyesen emelte fel a szavát az ügyben. Azt vallja, hogy a szervezetnek kötelessége példát mutatni, valamint tűrhetetlen, hogy ilyesmi történjen az ENSZ keretein belül.

Az Amnesty International úgy véli, ez az eset igazi "próba" lesz a szervezet számára, már ami azt illeti, hogy betartják a szavukat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csecsemőket is megkéseltek egy New York-i otthonban

Csecsemőket is megkéseltek egy New York-i otthonbanMintegy 90 áldozata van a Viktória-tavon történt kompbalesetnek

Mintegy 90 áldozata van a Viktória-tavon történt kompbalesetnekhirdetés
Tovább nőtt a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak számaVonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg

Vonat és bicikli ütközött Hollandiában, gyerekek haltak meg


VONAT,     BALESET,     HOLLANDIA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen