hirdetés
Külföld

Több száz halottja van Afrika második legnagyobb terrortámadásának

Információk szerint jelenleg 276-an haltak meg abban a terrortámadásban, amelyet feltételezhetőleg az al-Shabaab nevezetű terrorszervezet hajtott végre vasárnap Szomáliában. Rengeteg embert azonban még mindig nem találnak, sokakat hozzátartozóik a puszta kezükkel próbálnak előásni a romok közül.
Mogadishu Hatalmas pusztítást hagyott maga után a felrobbant teherautó (Forrás: Micklancashire.com)
hirdetés

Hatalmas pusztítást végzett Szomália fővárosában egy bombákkal felszerelkezett jármű vasárnap. Az akkori jelentések 189 halálos áldozatról számoltak be, ám ez a szám sajnos gyorsan rohamosan megnövekedett.

Jelenleg úgy tudni, hogy 276-an vesztették életüket Mogadishu forgalmas utcáin, sokakat azonban még mindig nem találnak.

Egy ilyen mértékű pusztításra senki nem volt felkészülve - beleértve a kórházakat és az orvosokat sem. Előbbiek megteltek, a szakemberek pedig emberfeletti teljesítménnyel dolgoznak, a sok sérülttel azonban ők sem bírnak.

Donald Trump és Szomália vezetői korábban azt mondták, hogy az al-Kaidával együttműködő al-Shabaab terrorszervezetet végleg le kell számolni - amire az volt a válasz, hogy a csoport minden eddiginél nagyobb merényletre készül - írja a 444.hu.

Az al-Shabaab egyébként még hivatalosan nem vállalta magára a robbantást, a legtöbb feltételezés szerint azonban ők a felelősek.

A terrorszervezet már hosszú ideje működik Szomáliában és az ország jelentős részét a hatalmuk alatt tartja.

Vasárnap egy katonai, illetve házi készítésű bombákkal felszerelt jármű tartott a főváros központja felé. A terveket azonban nem tudták 100 százalékosan betartani, hiszen egy korábbi ellenőrzőponton megállították az autót.

A sofőr azonban, mielőtt a katonák át tudták volna vizsgálni a teherautót, beletaposott a gázba és letarolta az ellenőrzőpontot.

Néhány méter után a detonáció bekövetkezett, a szerencsétlenséget pedig még tovább fokozva, hogy egy közelben lévő üzemanyagszállító jármű is felrobbant.

Utóbbi jelenlétével az al-Shabaab feltehetőleg nem számolt, így azt mondják, a terrorszervezet nem tervezett ekkora merényletet.

A rengeteg halálos áldozat mellett több százan megsérültek. Sokak hozzátartozói a saját kezükkel próbálják előásni, felkutatni a romok alatt rekedt szeretteiket.

Afrika történelmének legnagyobb merénylete a Boko Haram nevéhez fűződik. Ők 2014-ben 300 embert mészároltak le.

A szomáliai támadás a második legpusztítóbb információk szerint. Sajnos azonban a sok sérült és eltűnt személy miatt meglehet, hogy még tovább emelkedik a halálos áldozatok száma.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismertGeorge H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápolják

George H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápoljákTöbb mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumban

Több mint 600 kiskorú menedékkérő tűnt el tavaly Belgiumbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen