hirdetés
Külföld

61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban

Hatvanegyre emelkedett a tálibok által egy rendőrségi épületegyüttes ellen elkövetett robbantásos és fegyveres támadás áldozatainak száma Afganisztánban.
Felrobbantott autó Afganisztánban 61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban (Forrás: aljazeera.com)
hirdetés

Tálib öngyilkos merénylők és fegyveresek megtámadtak egy afganisztáni rendőrségi létesítményt kedden.

Legkevesebb hatvanegy ember vesztette életét – közöttük egy rendőrfőnök –, valamint 160 személy megsérült a támadás következtében az ország legtöbb áldozatot követelő támadás-sorozatának részeként – írja az Independent helyi tisztviselők és harcosok közlése alapján.

A támadást Paktia tartomány fővárosában, Gardezben egy rendőrségi kiképzőközpont ellen hajtották végre, és várhatóan a halálos áldozatok száma tovább emelkedik majd.

Az afganisztáni belügyminisztérium közlése szerint legkevesebb öt támadót ugyancsak megöltek.

„Először egy öngyilkos merénylő robbantott fel egy robbanószerekkel megrakott autót a kiképzőközpont közelében, amivel lehetővé tette több támadónak is, hogy megkezdjék a rohamot” – közölte a belügyminisztérium.

A Reuters hírügynökségnek három tisztviselő arról számolt be, hogy a tartományi rendőrfőnök is a meghalt a támadásban. Hedayatullah Hameedi helyettes közegészségügyi igazgató pedig elmondta, hogy a halálos áldozatok között egyaránt voltak civilek, valamint a biztonsági erőknek dolgozó emberek is.

A keddi, a rendőrségi központ elleni támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, akik ugyancsak a keddi napon a közeli Ghazni tartományban megtámadtak egy kerületi központot is.

Utóbbi alkalmával a tartományi kormányzó irodájának közelében felrobbantottak páncélozott, Humvee típusú járműveket is.

A tartományi tisztviselők szerint a biztonsági erők legkevesebb tizenöt tagja halt meg, valamint tizenketten megsérültek ebben a támadásban, amelynek emellett 13 civil áldozata és hét civil sérültje volt. A tálibok azt állították, hogy a biztonsági személyzet 31 tagját megölték, huszonegy biztonsági alkalmazottat pedig megsebesítettek ebben az összecsapásban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Aknavetővel nyitottak tüzet Szíriában kurd fegyveresek a török haderőre

Aknavetővel nyitottak tüzet Szíriában kurd fegyveresek a török haderőre


SZÍRIA,     TÖRÖKORSZÁG,     KURDOK

Eltiltották az alkoholtól a Japánban szolgáló amerikai katonákat

Eltiltották az alkoholtól a Japánban szolgáló amerikai katonákat


USA,     JAPÁN ,     KATONÁK

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen