hirdetés
Külföld

Trump-ellenes észak-koreai szórólapok tűntek fel szerte Szöulban

Feltehetőleg Észak-Koreából származó propaganda-szórólapok tűntek fel szerte Dél-Korea fővárosában, amelyeken Donald Trump amerikai elnököt „veszett kutyának” nevezik. A szórólapok megjelenéséről többen a közösségi oldalakon számoltak be.
Egy Trump-ellenes szórólap Egy Trump-ellenes szórólap (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Az egyik Szöulban talált plakáton a „halál a vén holdkóros Trumpra!” mondat szerepel egy olyan rajzolt ábra kíséretében, amelyen egy észak-koreai katona látható, aki kezében egy fegyverrel egy ember – látszólag Donald Trump – fejére tapos. A katona mellett a „teljes megsemmisítés” felirat olvasható.

Egy másik szórólapon ugyancsak Donald Trump látható, de kutyatesttel – és éppen lefejezik egy fejszével. A képet az a mondat kíséri:

„Fejezzük le veszett kutya Trumpot egy békés és háborúmentes világ és emberiség jövőjéért!”

Mindkét szórólapon színes ábrák láthatóak.

Dél-Koreában nem számít különösebb ritkaságnak, hogy valaki észak-koreai propagandaplakátokat találjon, ugyanis azokat gyakran léggömbökkel repítik át a demilitarizált övezet felett. A szórólapok jellegzetes témái között szerepelnek a katonai ábrák és az Amerika-ellenes fenyegetések. Utóbbi azzal áll összefüggésben, hogy Phenjan az Egyesült Államoktól követeli, fejezze be az „invázió előkészületeit”.

Az újabb, a megtalálóik által a Twitteren megosztott szórólapok sokkal inkább azért jelentenek újdonságot, mert ezek kifejezetten Donald Trump ellen irányulnak.

Trump a múlt hónapban az ENSZ-ben mondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy „teljesen elpusztíthatja” Észak-Koreát, amennyiben meg kell védenie magát vagy szövetségeseit az általa „öngyilkos küldetésen lévő rakétaembernek” nevezett Kim Dzsonguntól.

A szöuli székhelyű NK News ügyvezető igazgatója, Chad O‘Carroll kocogás közben talált rá Szöul központjában a szórólapokra – az ő véleménye egyébként az, hogy szinte bizonyosan Észak-Koreából érkeztek az újabb plakátok léggömbbel, amit egyrészt az uralkodó szélirány támaszt alá, másrészt pedig az, hogy többen is találtak Szöul különböző pontjain ilyen plakátokat.

Az egyik propaganda-szórólapon Trumpot – szintén kutya-testtel kiegészítve – szájában egy rakétával ábrázolták, és az „Észak-Korea teljes elpusztítása” szavakat írták mellé. Ezen a plakáton is „őrült kutyaként” utalnak Trumpra. Az ábrán rémült ábrázatú emberek is láthatóak, akik mellett a „Teljesen megőrült”, illetve „Ha hagyjuk neki, háború lesz” mondatok szerepelnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen