hirdetés
Külföld

Trump-ellenes észak-koreai szórólapok tűntek fel szerte Szöulban

Feltehetőleg Észak-Koreából származó propaganda-szórólapok tűntek fel szerte Dél-Korea fővárosában, amelyeken Donald Trump amerikai elnököt „veszett kutyának” nevezik. A szórólapok megjelenéséről többen a közösségi oldalakon számoltak be.
Egy Trump-ellenes szórólap Egy Trump-ellenes szórólap (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Az egyik Szöulban talált plakáton a „halál a vén holdkóros Trumpra!” mondat szerepel egy olyan rajzolt ábra kíséretében, amelyen egy észak-koreai katona látható, aki kezében egy fegyverrel egy ember – látszólag Donald Trump – fejére tapos. A katona mellett a „teljes megsemmisítés” felirat olvasható.

Egy másik szórólapon ugyancsak Donald Trump látható, de kutyatesttel – és éppen lefejezik egy fejszével. A képet az a mondat kíséri:

„Fejezzük le veszett kutya Trumpot egy békés és háborúmentes világ és emberiség jövőjéért!”

Mindkét szórólapon színes ábrák láthatóak.

Dél-Koreában nem számít különösebb ritkaságnak, hogy valaki észak-koreai propagandaplakátokat találjon, ugyanis azokat gyakran léggömbökkel repítik át a demilitarizált övezet felett. A szórólapok jellegzetes témái között szerepelnek a katonai ábrák és az Amerika-ellenes fenyegetések. Utóbbi azzal áll összefüggésben, hogy Phenjan az Egyesült Államoktól követeli, fejezze be az „invázió előkészületeit”.

Az újabb, a megtalálóik által a Twitteren megosztott szórólapok sokkal inkább azért jelentenek újdonságot, mert ezek kifejezetten Donald Trump ellen irányulnak.

Trump a múlt hónapban az ENSZ-ben mondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy „teljesen elpusztíthatja” Észak-Koreát, amennyiben meg kell védenie magát vagy szövetségeseit az általa „öngyilkos küldetésen lévő rakétaembernek” nevezett Kim Dzsonguntól.

A szöuli székhelyű NK News ügyvezető igazgatója, Chad O‘Carroll kocogás közben talált rá Szöul központjában a szórólapokra – az ő véleménye egyébként az, hogy szinte bizonyosan Észak-Koreából érkeztek az újabb plakátok léggömbbel, amit egyrészt az uralkodó szélirány támaszt alá, másrészt pedig az, hogy többen is találtak Szöul különböző pontjain ilyen plakátokat.

Az egyik propaganda-szórólapon Trumpot – szintén kutya-testtel kiegészítve – szájában egy rakétával ábrázolták, és az „Észak-Korea teljes elpusztítása” szavakat írták mellé. Ezen a plakáton is „őrült kutyaként” utalnak Trumpra. Az ábrán rémült ábrázatú emberek is láthatóak, akik mellett a „Teljesen megőrült”, illetve „Ha hagyjuk neki, háború lesz” mondatok szerepelnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban

Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban


AFRÍN,     ROBBANÁS,     SZÍRIA

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Újabb csomagbomba robbant Texasban


AUSTIN,     TEXAS,     CSOMAGBOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen