hirdetés
Külföld

Megkezdődtek a koalíciós tárgyalások a CDU, CSU és az FDP között

Megkezdődtek szerdán a koalíciós tárgyalások az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség és a szabaddemokraták (FDP) között Berlinben. A pártok főtitkárai szerint konstruktív szellemben folytak az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló első egyeztetések.
Angela Merkel Megkezdődtek a koalíciós tárgyalások a CDU, CSU és az FDP között (Forrás: qz.com)
hirdetés

Peter Tauber, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára "építő jellegű, jó előzetes eszmecseréről" beszélt.

Nicola Beer, FDP-főtitkár a "tárgyilagos, megoldásokra összpontosító légkört" emelte ki a megbeszéléssekkel összefüggésben.

A Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkára, Andreas Scheuer úgy fogalmazott, "a rajt megfelelő volt", a tárgyalások pedig kölcsönös tiszteletben és örömtelien teltek.

Értesülések szerint úgy tudni, hogy az egyeztetéseken a pártok nem csak szervezési kérdésekkel foglalkoztak, hanem különböző gyakorlati kérdéseket is megvitattak.

A CDU/CSU pártszövetség küldöttsége szerda délután készül a Zöldekkel tárgyalni a pártok - illetve a jamaicai zászló - színei alapján (CDU/CSU: fekete, FDP: sárga, Zöldek: zöld) elnevezett Jamaica-koalíció felállításáról. Taubner elmondta: örül a párbeszédnek. Scheuer viszont úgy vélekedett, hogy "kemény diónak" bizonyul majd a párbeszéd a Zöldekkel.

Az FDP képviselői csütörtökön ülnek össze egyeztetni a Zöldekkel, pénteken pedig a négy párt kerekasztal-tárgyalása várható.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét


USA,     HAVAZÁS,     VIHAR

Melania Trump fellépést ígér az internetes zaklatás ellen

Melania Trump fellépést ígér az internetes zaklatás ellenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen