hirdetés
Külföld

Megkezdődtek a koalíciós tárgyalások a CDU, CSU és az FDP között

Megkezdődtek szerdán a koalíciós tárgyalások az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség és a szabaddemokraták (FDP) között Berlinben. A pártok főtitkárai szerint konstruktív szellemben folytak az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló első egyeztetések.
Angela Merkel Megkezdődtek a koalíciós tárgyalások a CDU, CSU és az FDP között (Forrás: qz.com)
hirdetés

Peter Tauber, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára "építő jellegű, jó előzetes eszmecseréről" beszélt.

Nicola Beer, FDP-főtitkár a "tárgyilagos, megoldásokra összpontosító légkört" emelte ki a megbeszéléssekkel összefüggésben.

A Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkára, Andreas Scheuer úgy fogalmazott, "a rajt megfelelő volt", a tárgyalások pedig kölcsönös tiszteletben és örömtelien teltek.

Értesülések szerint úgy tudni, hogy az egyeztetéseken a pártok nem csak szervezési kérdésekkel foglalkoztak, hanem különböző gyakorlati kérdéseket is megvitattak.

A CDU/CSU pártszövetség küldöttsége szerda délután készül a Zöldekkel tárgyalni a pártok - illetve a jamaicai zászló - színei alapján (CDU/CSU: fekete, FDP: sárga, Zöldek: zöld) elnevezett Jamaica-koalíció felállításáról. Taubner elmondta: örül a párbeszédnek. Scheuer viszont úgy vélekedett, hogy "kemény diónak" bizonyul majd a párbeszéd a Zöldekkel.

Az FDP képviselői csütörtökön ülnek össze egyeztetni a Zöldekkel, pénteken pedig a négy párt kerekasztal-tárgyalása várható.

Forrás: MTI



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Véget ért a kölni túszejtés

Véget ért a kölni túszejtés



Túszejtés történt Kölnben

Túszejtés történt Kölnben



hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen