hirdetés
Külföld

Robbanás történt egy rendőrőrsnél Helsingborgban

A helyi hatóságok szerint Svédország déli részén egy nagy erejű robbanás történt egy rendőrőrs mellett, aminek következtében az épületben jelentős károk keletkeztek.
Robbanás egy svéd rendőrőrsnél Az épületben jelentősebb károk keletkeztek (Forrás: guardian.ng)
hirdetés

A Svédország harmadik legnépesebb városától, Malmötől megközelítőleg 50 kilométerre északra fekvő Helsingborgban történt robbanásban senki nem sérült meg, és egyelőre őrizetbe vétel sem történt.

A rendőrség még nem közölte azt sem, hogy mi okozta a Helsingborgban történt robbanást, ugyanakkor egy magas beosztású svéd rendőrségi tisztviselő – Dan Eliasson – a „társadalom elleni támadásnak” nevezte a történteket.

A robbanás hatására jelentős károk keletkeztek: megrongálódott a rendőrségi épület ajtaja, valamint a közeli épületek közül többnek is kitörtek ablakai.

Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként. Svédországban a nagyobb városokban az elmúlt években ugyanakkor a külvárosi területeken a bűnbandák között gyakran kiéleződött a területek miatti viszály. Egyelőre a robbanással összefüggésben nem terrorizmus miatt nyomoznak.

Patric Heimbrand rendőrségi szóvivő egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy meglátása szerint az eset az általuk végzett remek rendőrségi munka következménye. Ezzel kapcsolatban bővebben úgy fogalmazott:

„Súlyos bűnözői környezetekben dolgozunk, és néhányakat felbosszanthattunk. De nekik azt mondom, hogy minket nem lehet befolyásolni”.

Carina Persson, a területi rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Stefan Löfven svéd miniszterelnököt tájékoztatták a robbanásról, ahogyan az a hasonló incidensek esetében megszokott.

Arról, hogy lehet-e bármiféle összefüggés a mostani, valamint a 2014. november 30-án egy malmöi rendőrőrs ellen elkövetett – de ezidáig megoldatlan – hasonló robbantást között, Carina Persson nem beszélt.

Stefan Löfven a svéd TT hírügynökségnek azt mondta, hogy a robbanás „nagyon komoly”, illetve a „demokrácia elleni támadás” volt.

Leszögezte: soha nem szabad elfogadni a rendőrség elleni erőszakot, és egyben elmondta, hogy szigorúbb törvényekkel, jobb eszközökkel és a rendőrség számára biztosított több forrással kell fellépni a súlyos bűncselekmények ellen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért

Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásérthirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen