Külföld

Elérhetetlenné tette Trump Twitter-oldalát egy alkalmazott

Donald Trump amerikai elnök Twitter-oldala csütörtökön egy időre lényegében „eltűnt”, azóta azonban visszaállították, és ismét elérhető – írja a BBC a mikroblog-szolgáltató közlésére hivatkozva.
Donald Trump 11 percre eltűnt csütörtökön Trump Twitter-oldala (Forrás: money.cnn.com)

A Twitter közlése szerint a @realdonaldtrump felhasználói oldalt a közösségi oldal egy alkalmazottja „deaktiválta”. Később a Twitter elárulta azt is, hogy az érintett munkavállaló az utolsó munkanapját töltötte a vállalatnál, amikor az incidens történt.

Az amerikai elnök személyes Twitter oldala 11 percig volt elérhetetlen, az esettel kapcsolatban a vállalat jelenleg vizsgálatot folytat.

Donald Trump közismerten nagy Twitter-felhasználó, oldalát 41,7 millióan követik, és rendszeresen oszt meg azon keresztül tartalmat. Trump egyébként oldala elérhetetlenné válásával kapcsolatosan egyelőre nem szólalt meg.

Csütörtökön a Trump Twitter-oldalát felkereső emberek rövid ideig a „Sajnáljuk, az oldal nem létezik!” hibaüzenettel találkoztak, majd miután visszaállították az oldalt, Trump első újabb, a Republikánus Párt adócsökkentéssel kapcsolatos tervéről szóló bejegyzése is megjelent azon.

Nem létező oldal hibaüzenetCsütörtökön néhány percig hibaüzenetet olvashattak azok, akik Trump bejegyzéseit tekintették volna meg (Forrás: slate.com)

Az incidens nem érintette az amerikai elnök hivatalos Twitter-oldalát (@POTUS). A Twitter közölte, hogy vizsgálja a problémát, és megfelelő lépéseket tesz annak elkerülésére, hogy esetlegesen ismét hasonló eset történjen.

Később a mikroblog-szolgáltató egy Twitter-bejegyzésben pontosította az előző közlését, és azt írta:

„A vizsgálatunkon keresztül megállapítottuk, hogy ezt a Twitter egy ügyfélszolgálati alkalmazottja tette, utolsó munkanapján. Teljes belső vizsgálatot folytatunk”.

Donald Trump 2009 márciusában kezdte használni a Twittert, amelyen keresztül azóta is előszeretettel osztja meg a különböző tartalmakat például a politikája népszerűsítésére, valamint a politikai ellenfelei elleni „támadásokra” is. A Twittert a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány során is gyakorta alkalmazta, majd beiktatását követően is rendszeresen jelentek meg azon az újabb és újabb bejegyzések.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen