hirdetés
Külföld

Érfelvágással tiltakozott vádlottak egy csoportja egy moszkvai bíróságon kétéves fogva tartásuk ellen

Egyszerre vágta fel ereit a tárgyalóteremben öt, garázdasággal vádolt férfi pénteken egy moszkvai bíróságon.
Érfelvágással tiltakozott vádlottak egy csoportja egy moszkvai bíróságon kétéves fogva tartásuk ellen Ügyvédjük szerint kétségbeesésük következtében választották a drámai figyelemfelkeltést a csecsen elítéltek (Forrás: Vladimir Afanasyev / TASS)
hirdetés

    Az első jelentések szerint hatan választották a 2015 óta tartó előzetes fogva tartásuk elleni tiltakozásnak ezt a formáját, de a bíróság szóvivője később úgy pontosított, hogy a vádlottak padján ülő hat vádlott közül öt metszette fel a karját. Az Interfax hírügynökség által csecsen származásúnak nevezett férfiakat a moszkvai Tanuki japán étteremlánc egyik egysége ellen fegyveresen elkövetett támadás miatt vették őrizetbe.

    A vádlottaktól egy pisztolyt, egy számszeríjat, több vadászkarabélyt és baseballütőket foglaltak le akkor. A támadók többeket halálosan megfenyegettek, egy férfit ütlegeltek, egy másik irányába pedig lövéseket adtak le. A sértettek egyes sajtójelentések szerint szintén csecsenek voltak.  

    A sérültek a helyszínen orvosi ellátásban részesültek, majd visszaszállították őket a börtönbe. A bíróság, amely pénteken a hat vádlott, Umar-Hami Idriszov, Rambek Muszragilov, Sahman Abdujev, Aszlan Mahmutmerzajev, Samil Szadujev és Abdula Szatabajev fogva tartásának meghosszabbítását mérlegelte, úgy döntött hogy az előzetesük január 18-ig tart majd.

    A rendőrség közleménye szerint a vádlottak öngyújtóalkatrészekkel vágták fel az ereiket. A fegyőrök munkavégzésének szakszerűségével kapcsolatban vizsgálat indult.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat

A német evangélikusok vezetője is bírálja a bajor politikusokat


NÉMETORSZÁG,     MENEKÜLTEK,     CSU

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen