hirdetés
Külföld

Eltiltották az alkoholtól a Japánban szolgáló amerikai katonákat

Az amerikai hadsereg megtiltotta minden Japánban állomásozó katonájának, hogy alkoholt igyon, miután egy katona halálos balesetben vált érintetté az Okinava-szigeten. A baleset ittas vezetéssel állt összefüggésben.
Tiltakozók az Okinava-szigeten A helyiek régóta ellenzik az amerikai katonák jelenlétét az Okinava-szigeten, a mostanihoz hasonló esete pedig csak olajat jelentenek a tűzre... (Forrás: qz.com)
hirdetés

A Japánban állomásozó amerikai katonákat eltiltották az alkoholtól, azokat pedig, akik Okinava szigetén vannak, arra szólították fel, hogy maradjanak a szállásukon vagy a bázison.

Az eset előzménye, hogy egy katona a teherautójával vasárnap egy kisteherautóba ütközött, aminek következtében a helyi lakos életét vesztette.

A Japánban lévő amerikai katonák több mint fele az Okinava-szigeten tartózkodik, ugyanakkor a sziget lakói már hosszú ideje ellenzik az amerikai hadsereg jelenlétét.

Közleményében az amerikai hadsereg megerősítette, hogy a szolgálata egyik tagja érintetté vált egy olyan balesetben, amelyben

„az alkohol is egy tényező lehetett”.

A hadsereg minden Japánban lévő katonája számára előírta, hogy részt vegyenek egy kötelező, a felelős alkoholfogyasztásról és az elfogadható viselkedésről szóló képzésen.

A japán rendőrség közlése szerint a balesetben érintett amerikai katona szervezetében a legális alkoholszint háromszorosát mutatták ki, jelenleg a férfi őrizetben van és halált okozó ittas vezetés miatt emelnek vádat ellene.

A Japán és az Egyesült Államok közötti biztonsági szövetség egy kulcseleme az amerikai hadsereg jelenlére az Okinava-szigeten, ahol mintegy 26 ezer amerikai katona van a bázison. Bár tervezik a bázis egy részének áthelyezését a sziget egy másik, kevésbé lakott területére, sok helyi azt szeretné, ha egészen eltűnne a létesítmény.

Többen kifogásolják, hogy állítólagos bűncselekmények és balesetek is az amerikai katonákhoz köthetőek. Sok helyi felháborodása az amerikai katonák miatt nőtt azt követően, hogy 1995-ben amerikai katonák csoportos nemi erőszakot követtek el egy 12 éves helyi lány ellen.

2016-ban pedig egy nőt gyilkolt meg egy volt katona, aki az egyik bázison szolgált. Ezt az esetet követően is ideiglenes alkoholtilalmat vezettek be, sőt, még éjjeli kijárási tilalom is életbe lépett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen