hirdetés
Külföld

Lezuhant az amerikai haditengerészet egy gépe Japánnál

Az amerikai haditengerészet egy repülőgépe tizenegy fős személyzetével a fedélzeten a tengerbe csapódott Japán partjainál.
USS Ronald Reagan USS Ronald Reagan (Forrás: latimes.com)
hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy miért zuhant le a gép, és a fedélzeten tartózkodók neveit sem közlik addig, amíg a legközelebbi hozzátartozóikat nem értesítették – közölte az amerikai haditengerészet a közleményében.

A replőgép a balesetet megelőzően a USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó felé tartott, amely jelenleg a Filippínó-tengeren tartózkodik.

Az amerikai haditengerészet hajói az elmúlt hónapokban több balesetben is érintetté váltak Kelet-Ázsiában.

Augusztusban például tíz haditengerész halt meg, amikor a USS John McCain Szingapúrnál egy másik hajóval ütközött. Ezt megelőzően júniusban a USS Fitzgerald ütközött össze Japán partjainál egy teherszállító hajóval, s ekkor hét ember vesztette életét.

Történt két másik, kevésbé súlyos és halálos áldozatokkal nem járó baleset is, amelyek egyikében a USS Antietam zátonyra futott januárban Japánban lévő bázisánál, majd májusban a USS Lake Champlain egy dél-koreai halászhajóval ütközött össze.

Frissítés:

Nyolc személyt kimentettek a balesetet követően a védelmi minisztérium közleménye szerint. Az első jelentések szerint a motor meghibásodása vezethetett a balesethez.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen