hirdetés
Külföld

Több ezer embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Los Angelestől északra a gyorsan terjedő erdőtüzek miatt.
Tűz Kaliforniában Több ezer embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt (Forrás: metro.co.uk)
hirdetés

Hajnalban tovább terjedtek a lángok a Kalifornia déli részén található Ventura megyében, és közel 10 ezer hektáron pusztítottak néhány óra leforgása alatt. Jelenleg a tűz Santa Paula és Ventura városokat fenyegeti a hatóságok szerint.

Egy személy életét vesztette egy közlekedési balesetben, amely akkor következett be, amikor a tűz elől próbált menekülni, emellett jelentések szerint két épület elpusztult, és több ezer háztartás maradt áram nélkül.

Mark Lorenzen, a Ventura megyei tűzoltóság parancsnoka az ABC News-nak azt mondta, hogy a tűz igen nagy mértékben terjed, és a jelenlegihez hasonlóan erős szél mellett az egyetlen, amit a tűzoltók tehetnek, az az emberek evakuálása és az épületek és építmények védelme.

A tűz feltehetőleg a Santa Paulai Thomas Aquinas College egyetem közelében tört ki hétfőn kora reggel, amely mintegy 80 kilométerre északra található Los Angelestől. Az egyetem területéről mind a 350 tanulót és dolgozót evakuálták.

A lángok az akár 115 km/h-s szelek miatt gyorsan tejednek, így aztán Ventura megyében legalább ezer háztartás evakuálását rendelték el. Több száz tűzoltó igyekezett annak megakadályozásán az éjszaka során, hogy a tűz elérje Ventura megye városait.

Kaliforniában októberben is pusztított egy súlyos erdőtűz, amelynek következtében legkevesebb tizenhárom ember meghalt és mintegy 2 ezer épület és építmény pusztult el.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halottjainak száma

Nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halottjainak számahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen