hirdetés
Külföld

Több ezer embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Los Angelestől északra a gyorsan terjedő erdőtüzek miatt.
Tűz Kaliforniában Több ezer embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt (Forrás: metro.co.uk)
hirdetés

Hajnalban tovább terjedtek a lángok a Kalifornia déli részén található Ventura megyében, és közel 10 ezer hektáron pusztítottak néhány óra leforgása alatt. Jelenleg a tűz Santa Paula és Ventura városokat fenyegeti a hatóságok szerint.

Egy személy életét vesztette egy közlekedési balesetben, amely akkor következett be, amikor a tűz elől próbált menekülni, emellett jelentések szerint két épület elpusztult, és több ezer háztartás maradt áram nélkül.

Mark Lorenzen, a Ventura megyei tűzoltóság parancsnoka az ABC News-nak azt mondta, hogy a tűz igen nagy mértékben terjed, és a jelenlegihez hasonlóan erős szél mellett az egyetlen, amit a tűzoltók tehetnek, az az emberek evakuálása és az épületek és építmények védelme.

A tűz feltehetőleg a Santa Paulai Thomas Aquinas College egyetem közelében tört ki hétfőn kora reggel, amely mintegy 80 kilométerre északra található Los Angelestől. Az egyetem területéről mind a 350 tanulót és dolgozót evakuálták.

A lángok az akár 115 km/h-s szelek miatt gyorsan tejednek, így aztán Ventura megyében legalább ezer háztartás evakuálását rendelték el. Több száz tűzoltó igyekezett annak megakadályozásán az éjszaka során, hogy a tűz elérje Ventura megye városait.

Kaliforniában októberben is pusztított egy súlyos erdőtűz, amelynek következtében legkevesebb tizenhárom ember meghalt és mintegy 2 ezer épület és építmény pusztult el.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen


JAN JAMBON,     BELGIUM,     MIGRÁCIÓ

Román áldozata is van a genovai tragédiának

Román áldozata is van a genovai tragédiánakhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen