hirdetés
Külföld

A Ford vezérigazgatója bocsánatot kért a két chicagói gyárban történt szexuális zaklatások miatt

A Ford autógyár elnök-vezérigazgatója nyílt levélben bocsánatot kért alkalmazottaitól a két chicagói gyárban történt szexuális zaklatások miatt, hangsúlyozva, hogy a cég elítéli az ilyen cselekményeket.
Jim Hackett a Ford elnök-vezérigazgatója - 2017. december 23. A levél azt követően jelent meg, hogy a The New York Times interjúkkal tűzdelt hosszas riportban számolt be a két chicagói gyárban történt szexuális zaklatásokról (Forrás: Npr.org)
hirdetés

„Ami még fontosabb: ígérem, hogy tanulunk a történtekből és a jövőben jobban tesszük a dolgunkat”

- szögezte le Jim Hackett. Levelét a The New York Times című lap is közzétette.

Az elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepek után Chicagóba utazik, hogy személyesen beszéljen az ott dolgozó munkatársnőkkel.

A levél azt követően jelent meg, hogy a The New York Times interjúkkal tűzdelt hosszas riportban számolt be a két chicagói gyárban történt szexuális zaklatásokról és az ezekkel szembeszálló nők elleni megtorlásokról. A lap munkatársai mintegy 70 embert kérdeztek ki, s az is kiderült, hogy a cégnek sok pere is volt emiatt. Idén augusztusig tízmillió dollárt fizettek ki az áldozatoknak kártérítésként. A pereket azonban nem „csak” szexuális zaklatások, hanem rasszista megkülönböztetések miatt is indították. A lap szerint jelenleg mintegy 30 panaszos pere folyik a bíróságokon.

   A Ford vezetése kifizette a kártérítéseket, ám eddig egyetlen alkalommal sem ismerte el felelősségét.

   Az is először fordul elő, hogy egy vállalati felsővezető nyilvánosan kér bocsánatot az alkalmazottaitól.

„Torokszorító volt a megszólaltatott nők vallomásait olvasni a The New York Times hasábjain”

- írta levelében Jim Hackett.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen