hirdetés
Külföld

Többen meghaltak egy New York-i tűzesetben

Legkevesebb tizenkét ember meghalt és további négy személy súlyosan megsérült, amikor tűz ütött ki New York Bronx negyedében egy többemeletes lakóházban.
Bronxi tűz Többen meghaltak egy New York-i tűzesetben (Forrás: abcnews.go.com)
hirdetés

Bill de Blasio New York-i polgármester azt mondta, ez az elmúlt legalább 25 év legtöbb áldozatot követelő tűzesete a városban. A polgármester tájékoztatása szerint egy egyéves gyermek is életét vesztette a tűzben.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amelynek oltására több mint 160 tűzoltó érkezett a helyszínre. A hatóságok szerint az ötemeletes épületben helyi idő szerint 19 óra körül szólalt meg az első riasztás.

A helyszínen Bill de Blasio elmondta, hogy egy közeli iskolában alakítottak ki ideiglenes menedékhelyet az épületből evakuált emberek számára. Jelenleg erre nagy is a szükség, hiszen a városban igen hideg az idő.

„Itt vagyunk egy leírhatatlan tragédia helyszínén. Ma éjjel, itt, Bronxban családok szakadtak szét. Ez a legsúlyosabb tűzvész, amelyet a városban láttunk az elmúlt legalább negyed évszázadban. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint ez lesz sok-sok éve a legtöbb halálos áldozattal járó tűz” – mondta a polgármester.

Bill de Blasio elmondta, hogy a tűzoltóknak sikerült legalább tizenkét embert kimenteniük az épületből.

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok azt mondta, az épület több emeletén is voltak halálos áldozatok, akik között a lefgiatalabb egy éves, míg a legidősebb halálos áldozat ötven évesnél idősebb volt. A tűzoltó elmondta azt is, megrendítették őket a halálesetek.

Egy közeli házban élő szemtanú azt mondta, hogy a füst szagára ébredt fel, majd észrevette, amint az emberek a vészkijáraton át menekülnek a házból a tűz elől. Az érintett, nagyjából száz éve épített épületben több mint húsz lakás van.

Az AP hírügynökség szerint a mostani tűz – a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat nem számítva – a leghalálosabb azóta, hogy 1990-ben Bronxban egy közösségi épületben 87 ember halálát okozó tűz ütött ki.

Korábban ebben a hónapban egy anya és három gyermeke halt meg Brooklynban, miután kigyulladt otthonuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnélhirdetés
Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban

Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban


KAZAHSZTÁN,     BALESET,     BUSZ

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak


USA,     DONALD TRUMP,     HAMIS HÍREK

Megalakult az új katalán parlament

Megalakult az új katalán parlamenthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen