hirdetés
Külföld

Trump ügyvédje perrel fenyegeti Bannont

Donald Trump amerikai elnök egyik ügyvédje perrel fenyegette meg Steve Bannont, az elnök augusztusban leváltott stratégiai főtanácsadóját, mert szerinte rágalmazta Trumpot és családtagjait Michael Wolff újságírónak, aki könyvet írt az elnökről - jelentette szerda este az ABC News.
Donald Trump és Steve Bannon Trump ügyvédje perrel fenyegeti Bannont (Forrás: morning24.world)
hirdetés

A hamarosan megjelenő, Fire and Fury: Inside the Trump White House című könyvből részleteket közölt szerdán a New York Magazine című lap.

Charles J. Harder ügyvéd levélben felszólította Bannont, hogy hagyjon fel az elnök becsmérlésével és rágalmazásával, valamint közölte vele, hogy pert indít ellene rágalmazásért és titoktartási kötelezettsége megszegéséért.

Bannonnak még akkor kellett titoktartási kötelezettséget vállalnia, amikor az elnökválasztási kampányban Trump vezető tanácsadója volt - közölték az ABC Newszal a Trump-kampánytörzshöz közel álló források. A kampánycsapat tagjainak írásban vállalniuk kellett, hogy megőrzik a tudomásukra jutó bizalmas információkat és nem tesznek negatív megjegyzéseket az elnökjelöltről, családtagjairól vagy a csapatról.

Az ABC News meg akarta kérdezni Bannont is a levéllel kapcsolatban, de ő nem válaszolt.

Bannon egyebek között azt mondta Wolffnak a könyv szerint, hogy Trump soha nem számított a választási győzelemre, csupán azzal kalkulált, hogy elnökjelöltsége sokat használ majd üzleti ügyeinek. Bannon "árulásnak" nevezte, hogy Trump veje, Jared Kushner és legidősebb fia, ifjabb Donald Trump oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején. Bannon szerint az orosz beavatkozást és az esetleges összejátszást vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész a fián keresztül fogja sarokba szorítani az elnököt, mert az ifjabb Donald a gyenge láncszem, s össze fog roppanni a nyomás alatt.

A Wolff könyvéből megjelent részletekre reagálva Trump szerdán közleményben úgy vélekedett, hogy Bannon

"nemcsak az állását, hanem az eszét is elveszítette", amikor leváltotta. "Steve Bannonnak semmi köze hozzám vagy az elnökségemhez"

- jelentette ki.

A Fehér Ház szóvivője szintén visszautasította a könyvbeli állításokat. Sarah Huckabee Sanders szerint a mű

"tele van jelentéktelen és az elnökkel kapcsolatban nem álló emberek hamis és félrevezető történeteivel".

Wolff könyve több mint 200 interjú alapján készült.

Bannon mielőtt főtanácsadó lett, a Breitbart News című jobboldali hírportál vezetője volt, majd leváltása után ismét az lett. Maga Bannon vezette szerda este a Breitbart News állandó műsorát a SiriusXM rádióban, és úgy válaszolt egy betelefonáló hallgatónak:

"az Egyesült Államok elnöke nagy ember, és én támogatom őt minden megnyilvánulásomban, legyen az vidéki beszéd, írásom a portálon, vagy szereplésem a rádióban."

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnélhirdetés
Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban

Több mint ötvenen meghaltak, miután kigyulladt egy busz Kazahsztánban


KAZAHSZTÁN,     BALESET,     BUSZ

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak

Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak


USA,     DONALD TRUMP,     HAMIS HÍREK

Megalakult az új katalán parlament

Megalakult az új katalán parlamenthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen