hirdetés
Külföld

Három éve volt a Charlie Hebdo elleni támadás

Gyarmati István szerint nagyon megváltoztatta Európát a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap ellen három éve elkövetett támadás, amelynek évfordulóján kérdezték a szakértőt vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Három éve volt a Charlie Hebdo elleni támadás A francia elnök, és Párizs polgármestere a merénylet és az azt követő túszejtések helyszínein emlékeztek az áldozatokra (Forrás: itv.com/APTN)
hirdetés

    A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett, 12  áldozatot követelő iszlamista merénylet még "klasszikus" terrortámadás volt, azóta sajnos sok más módszert is megismerhetett Európa - mondta Gyarmati István. Jelezte: Franciaországban két évig rendkívüli állapot volt, és ezt gyakorlatilag úgy szüntették meg, hogy a szabályait átültették a gyakorlatba, és Európa is hasonló helyzetben van.

"Ha nem is jogi értelemben, de rendkívüli állapot van Európában"

, mivel állandóan arra készülnek az illetékes szervek, hogy történik-e terrorcselekmény, és ha igen, akkor hol - magyarázta.

    Gyarmati Istvánt kérdezték arról is, hogy robbanás történt vasárnap egy metróállomás bejáratánál Stockholm egyik külvárosában, egy ember meghalt, egy másik megsebesült. A szakértő azt mondta: a svéd rendőrség ezt egyelőre nem minősítette terrortámadásnak. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az iszlamista terroristák egész Európát ellenségként kezelik, hiszen a kontinens mindazt megtestesíti, amit "gyűlölnek és meg akarnak semmisíteni".

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

Robbanószerkezetet találtak Soros György házánálBulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen