hirdetés
Külföld

Elhalasztották a parlamenti bizalmi szavazást a kormányról

Jövő keddre halasztották a parlamenti bizalmi szavazást a cseh kormányról.
Váratlan fordulat a cseh parlamentben Váratlan fordulat a cseh parlamentben (Forrás: Alchetron)
hirdetés

A szerdai parlamenti ülés egyetlen napirendi pontja az Andrej Babis miniszterelnök vezette kabinet programnyilatkozata és a kormányról történő bizalmi szavazás volt. 

Az ülést azonban szerda este megszakították, és a szavazást jövő keddre halasztották. 

A váratlan fejlemény közvetlen előzménye, hogy a vacsoraszünetben összeült mandátumvizsgáló bizottság nem tudott megegyezni arról, meghallgassák-e Jirí Komárek volt rendőrt Andrej Babis miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztése ügyében. A rendőrség azért kérte Babis és az ANO első alelnöke Jaroslav Faltynek mentelmi jogának felfüggesztését, mert büntetőjogi eljárást indított ellenük az európai uniós támogatással történt állítólagos visszaélés miatt. 

Miután a mandátumvizsgáló bizottság ellenzéki tagjai további egy órás tárgyalási időt követeltek, a képviselőház plénuma az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt javaslatára keddig megszakította az ülést, így a bizalmi szavazásra csak a jövő héten kerülhet sor. 

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen