hirdetés
Külföld

Kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban

Legkevesebb harmincöt ember meghalt, amikor kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban, Irak fővárosában – közölték helyi egészségügyi források. Ez három napon belül már a második ilyen támadás volt.
Robbantás Kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban (Forrás: Twitter / EnglishAlwaght)
hirdetés

Legkevesebb harmincöt halálos áldozata és több mint kilencven sérültje van annak a kettős robbantásnak, amelyet Bagdad központjában követtek el.

Az iraki fővárosban már korábban is történt több robbantás és fegyveres támadás, miután az Iszlám Állam nevű szélsőséges csoport Irak jelentős területeit elfoglalta 2014-ben. Miután azonban az iraki kormány múlt hónapban bejelentette, hogy az utolsó területet is visszafoglalta a dzsihádistáktól, egy ideig visszaszorultak a merényletek.

A hétfői támadásokat két, robbanóövet viselő férfi követte el a helyi belügyminisztérium közlése szerint. A robbantások helyszíne egy olyan forgalmas városrész volt, ahol minden reggel sok építőmunkás gyűlik össze munka után nézve. Korábban is történtek már itt támadások.

Az AFP hírügynökség ripotere szerint a helyszínen a biztonsági szolgálatok sok munkatársa jelent meg.

Nemrég egy másik robbantás is történt Bagdadnál: szombaton a várostól északra egy ellenőrzőponton legkevesebb öt ember halálát okozta egy öngyilkos merénylet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Káoszt okozott az első hó az Egyesült Államokban

Káoszt okozott az első hó az Egyesült ÁllamokbanHorst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnökeÚj fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új fegyvert tesztelt Észak-Koreahirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen