Külföld

Kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban

Legkevesebb harmincöt ember meghalt, amikor kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban, Irak fővárosában – közölték helyi egészségügyi források. Ez három napon belül már a második ilyen támadás volt.
Robbantás Kettős öngyilkos merénylet történt Bagdadban (Forrás: Twitter / EnglishAlwaght)

Legkevesebb harmincöt halálos áldozata és több mint kilencven sérültje van annak a kettős robbantásnak, amelyet Bagdad központjában követtek el.

Az iraki fővárosban már korábban is történt több robbantás és fegyveres támadás, miután az Iszlám Állam nevű szélsőséges csoport Irak jelentős területeit elfoglalta 2014-ben. Miután azonban az iraki kormány múlt hónapban bejelentette, hogy az utolsó területet is visszafoglalta a dzsihádistáktól, egy ideig visszaszorultak a merényletek.

A hétfői támadásokat két, robbanóövet viselő férfi követte el a helyi belügyminisztérium közlése szerint. A robbantások helyszíne egy olyan forgalmas városrész volt, ahol minden reggel sok építőmunkás gyűlik össze munka után nézve. Korábban is történtek már itt támadások.

Az AFP hírügynökség ripotere szerint a helyszínen a biztonsági szolgálatok sok munkatársa jelent meg.

Nemrég egy másik robbantás is történt Bagdadnál: szombaton a várostól északra egy ellenőrzőponton legkevesebb öt ember halálát okozta egy öngyilkos merénylet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen