Külföld

Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél

Egy svédországi rendőrségi épületet le kellett zárni éjszaka, miután feltehetőleg kézigránáttal elkövetett támadást hajtottak végre ellene.
Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél Kézigránát robbant egy svéd rendőrőrsnél (Forrás: Twitter / Ruptly)

A Malmö városában, röviddel helyi idő szerint szerda este 9 órakor történt támadásban a feltételezés szerint két személy vett részt. Anna Goransson rendőrségi szóvivő azt mondta, a területet a robbanást követően lezárták.

A szóvivő megerősítette azt is, hogy szerencsére személyi sérülés a támadás során nem történt, ugyanakkor elmondása szerint károk keletkeztek – egyelőre nem ismert számú – autóban. A rendőrség még nem erősítette meg azt sem, hogy a robbanást valóban kézigránát okozta, viszont a helyi média arról számolt be, hogy harcászati fegyvert használtak a támadók.

Az Aftonbladet nevű svéd lap fotósa azt mondta, hogy két személyt vettek őrizetbe az incidenst követően.

Tavaly december 29-én Malmöben rendőrségi autókat rongáltak meg, majd valamivel később Helsingborg városában támadtak egy rendőrségi épületre.

Az SVT-nek egy szemtanú az újabb támadással kapcsolatosan elmondta, hogy éppen televíziót nézett, amikor egy nagy robajt hallott. Bár megijedt, elmondása szerint az ilyesmi nem különösebben ritka esemény a „nem igazán jó hírű” városban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen