Külföld

Több tucat kurd fegyverest „ártalmatlanítottak” a hétfői török légicsapások Észak-Irakban

A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 49 fegyveresét „ártalmatlanítottak” a török légierő hétfői csapásai Észak-Irakban - közölte a török vezérkar csütörtökön.
Vadászgép Több tucat kurd fegyverest „ártalmatlanítottak” a hétfői török légicsapások Észak-Irakban (Forrás: AF.mil)

A terrorszervezetnek tekintett PKK 1984 óta folytat fegyveres felkelést Délkelet-Törökországban a kurd kisebbség függetlenségéért, főhadiszállása azonban az észak-iraki Kandil-hegységben található. A török légierő időről időre csapásokat hajt végre az iraki határ túloldalán.

A török haderő kedden már közölte: az északnyugat-szíriai Afrínban január 20-án indított katonai beavatkozással párhuzamosan a török légierő hétfőn az észak-iraki Zap térségét is bombázta, óvóhelyeket és lőállásokat semmisített meg.

A mostani közlemény értelmében hétfőn egy második légicsapás-sorozatra is sor került Asos, Kandil, Avasin, Baszján és Hakkurk térségeiben.

A török-kurd konfliktusban az elmúlt évtizedekben közel 50 ezer ember vesztette életét.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen