hirdetés
Külföld

Egy indiai nő arra gyanakszik, férje ellopta egyik veséjét

Egy indiai nő férjét és sógorát őrizetbe vették, miután a rendőrségnek a nő arról számolt be, hogy feltehetőleg ellopták egyik veséjét annak érdekében, hogy férje így pótolja a hiányzó hozományt.
Műtét Egy indiai nő arra gyanakszik, férje ellopta egyik veséjét (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A helyi média szerint a Nyugat-Bengálban élő nő férje gondoskodott egy vakbélműtétről a nő számára két évvel korábban, amikor a nő gyomorfájásról panaszkodott. Később, 2017 végén két, egymástól független orvosi vizsgálat során azonban az derült ki, hogy az egyik veséje hiányzott.

A nő felidézte azt is, hogy férje gyakorta követelt hozományt – ezt hagyományosan a nők családjai fizették az újdonsült férjnek, ugyanakkor 1961 óta betiltották Indiában ezt a szokást.

A vese-lopás áldozata, Rita Sarkar az indiai sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy korábban éveken át családon belüli erőszak áldozata is volt, éppen azért, mert férje nem nyugodott bele abba, hogy nem kapott hozományt.

„A férjem egy kalkuttai magán-gondozóotthonba vitt, ahol ő és az egészségügyi személyzet azt mondták, hogy jól leszek, amint műtéttel eltávolítják a begyulladt vakbelemet. A férjem figyelmeztetett, hogy senkivel ne beszéljek Kalkuttában a műtétemről” – idézte a nőt a Hindustan Times.

Hónapokkal később a nő rosszabbul lett, és családtagjai orvoshoz vitték őt – ekkor derült ki a vizsgálatok során, hogy hiányzik jobboldali veséje. Egy második egészségügyi vizsgálat is megerősítette ezt a diagnózist.

„Ezután megértettem, hogy a férjem miért is kérte, hogy hallgassak a műtétről. Eladta a vesémet, mert a családom nem tudott eleget tenni a hozomány iránti követelésének” – jelentette ki a nő.

A Telegraph India egy nyomozó szavait idézve arról írt, hogy három személlyel szemben emeltek vádat gyilkossági kísérlet és bántalmazás miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen