hirdetés
Külföld

Lövöldözés történt egy floridai középiskolában, legalább 17-en meghaltak

Legkevesebb 17 halottja és számos sérültje van a szerda délután történt floridai lövöldözésnek, melyet az iskola egy volt, 19 éves diákja, Nikolaus Cruz követett el, puskával. A tettest nem sokkal később letartóztattak.
Lövöldözés történt egy floridai középiskolában, legalább 17-en meghaltak Az iskolát tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű vette körül, az épületben lévő diákokat rendőrségi biztosítás mellett kimenekítették (Forrás: CNN/Twitter)
hirdetés

A helyileg illetékes seriff közölte, hogy a volt diákot magaviselete miatt kicsapták a parklandi iskolából, azonban azt nem tudni, hogy ez lehetett-e az indítéka.

A tájékoztatás szerint a lövöldözés az iskola előtt kezdődött, ott hárman haltak meg. Cruz utána bement az épületbe, ahol további 12 embert ölt meg. Két személy a kórházban vesztette életét. A halálos áldozatok között diákok és felnőttek is vannak.

Cruzt a szomszédos városban, lakásán, helyi idő szerint délután négy óra körül fogták el, egy órával azután, hogy elhagyta az iskolát. Egy AR-15-ös félautomata gépkarabély katonai fegyvert és rengeteg lőszert találtak nála. Ellenállást nem tanúsított.

Az első lövések a tanítás végén, helyi idő szerint délután két óra körül dördültek el az iskola bejárata előtt, majd az udvaron, végül az épületben. A diákok magukra zárták a tantermeket, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint az iskola udvarán mozdulatlan emberek hevertek, feltételezhetően valamennyien megsebesültek. Az iskolát tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű vette körül, az épületben lévő diákokat rendőrségi biztosítás mellett kimenekítették, mivel akkor még nem fogták el a tettest. 

Tizenhét embert szállítottak kórházba, közöttük a támadót is, három sérült állapota válságos – írja honlapján a BBC.

Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a történtekről. Az elnök részvétét fejezte ki és Twitter-bejegyzésében azt hangsúlyozta, hogy egyetlen tanárnak vagy diáknak sem szabad soha úgy éreznie, hogy amerikai iskolában nincs biztonságban. Az elnök folyamatos kapcsolatban állt Rick Scott floridai kormányzóval, aki rögtön a helyszínre utazott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe

Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébeSoros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Timeshirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen