hirdetés
Külföld

Megtalálták egy tavaly eltűnt francia kislány holttestét

Megtalálták a hatóságok egy tavaly augusztusban, a francia Alpok területéről eltűnt kilencéves kislány holttestét. A korábban katonaként szolgáló 34 éves Nordahl Lelandais beismerte, hogy „nem szándékosan”, de megölte Maëlys de Araujót, részleteket viszont nem árult el a gyilkossággal kapcsolatban.
Rendőrautó Nordahl Lelandais azt követően kezdett együttműködni a hatóságokkal, hogy az autójában vérnyomot találtak (Forrás: pexels.com)
hirdetés

Nordahl Lelandais autójában vérnyomot találtak a rendőrök, amit követően a volt katona jelezte, hogy együttműködik a hatóságokkal. A kislány tavaly augusztusban tűnt el egy esküvőről Pont-de-Beauvoisin településről. Jean-Yves Coquillat ügyész szerint Nordahl Lelandais elismerte, hogy eltüntette a holttestet, valamint a kislány szüleitől bocsánatot kért. Előzőleg a férfi már bevallotta, hogy a lány az autójában volt azon az éjjelen, amikor eltűnt.

A kislányt augusztus 27-én látták utoljára az esküvő gyerekeknek kialakított részén. Az eseményen Nordahl Lelandais is jelen volt vendégként. Maëlys eltűnését követően a rendőrség mind a 180 vendéget kihallgatta, Lelandais beszámolójában azonban ellentmondásokra figyeltek fel. Egy héttel később a férfi ellen vádat emeltek, miután a rendőrség az autó műszerfalán DNS-nyomot fedezett fel, amely a lánytól származott.

Azóta Lelandais továbbra is ártatlannak vallotta magát, csak annyit ismert el, hogy a lány talán az autójában volt – bűnösségét viszont tagadta. Az ugyanakkor szintén gyanút keltett, hogy az eset másnapján órákat töltött azzal, hogy az autóját erős hatású tisztítószerekkel megtisztítsa. Ezzel kapcsolatban azt állította, hogy a tisztításra azért volt szükség, mert az autóját el akarta adni.

Amikor azonban a csomagtartóban vérnyomot találtak, Lelandais úgy döntött, együttműködik a hatóságokkal, és elvezette őket a kislány holttestéhez is. Részleteket viszont továbbra sem mondott el a lány halálával kapcsolatosan, csak annyit állított, hogy az „véletlenül” következett be.

Egy ügyész beszámolója szerint az eltűnt Maëlys holttestét Lelandais egy, az otthonához közeli helyre vitte, majd kis időre még feltehetőleg visszatért az esküvőre, mielőtt eltemette volna a holttestet egy hegyvidéki területen. A rendőrség egy teljes napon át, keresőkutyák bevetésével kereste a holttestet a hóval fedett területen.

A nyomozás során Lelandais telefonját és számítógépét is átvizsgálták, és ebből kiderült, hogy miután eltűnt egy 23 éves katona 2017 áprilisában, Lelandais az interneten az emberi holttest bomlásával kapcsolatos anyagokra keresett rá. Az eltűnt katona koponyáját szeptember hetedikén találták meg egy Chambéry-től megközelítőleg 16 kilométerre fekvő helyszínen. Lelandais szüleivel ekkor Chambéry-től 30 kilométerre élt, és noha elismerte, hogy járt azon a helyen, ahol a katona eltűnt, azt tagadta, hogy bármi köze volna a halálához. Ezzel az üggyel összefüggésben decemberben emeltek vádat ellene. Több más, a környéken történt eltűnés ügyében is kikérdezték még őt.

Maëlys de Araujo eltűnése Franciaországban igen sokakat foglalkoztatott a tavalyi évben: az Elabe a BFMTV számára készített felmérése szerint a franciák, amikor a 2017-es év legfontosabb eseményeiről kérdezték őket, az első hat esemény között említették a kislány eltűnését. Maëlys eltűnését a megkérdezettek 22 százaléka tartotta a tavalyi év egyik legmeghatározóbb hírének.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen