hirdetés
Külföld

Öten meghaltak, amikor lövöldözés történt egy oroszországi templomban

Öt nő meghalt az Oroszországhoz tartozó Dagesztáni Köztársaságban, amikor egy templomban lövöldözés történt. Másik öt személy, köztük egy rendőr és a nemzeti őrség egy tagja megsérültek – írta a BBC helyi tisztviselők tájékoztatására hivatkozva.
Rendőrségi autó A kép illusztráció (Forrás: wikimedia.org)
hirdetés

Egy férfi Kizlyar településen kezdett lövöldözésbe, és az esti miséről távozókat vette célba. A támadót meglőtték, aminek következtében a helyszínen életét vesztette.Később beazonosították a 22 éves dagesztáni lakost.

A támadás elkövetőjeként a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelentkezett, bizonyítékkal azonban még nem állt elő állítása alátámasztására.

A támadó egy vadászpuskával kezdett a miséről távozó emberek közé lőni. Négy nő a helyszínen meghalt, egy másik áldozat pedig később, a kórházban vesztette életét.

Oroszországban a múlt héten a böjt előtti, úgynevezett maszlenyica ünnepet tartottak. Egy orosz lap egy ortodox pap szavait idézve arról írt, hogy a támadás közvetlenül a délutáni mise után történt, és egy szakállas férfi „Allahu akbart” kiáltva rohant a templom irányába, ahol négy embert megölt.

„Egy puska és egy kés volt nála” – mondta a lapnak a pap.

Az Észak-kaukázusi szövetségi körzetben található Dagesztánban többféle etnikum is él, a népesség legnagyobb része muszlim. Az Iszlám Állam terrorcsoport úgynevezett „Kaukázusi ága” korábban már több alkalommal is követett el halálos támadásokat a dagesztáni biztonsági szolgálatok tagjai ellen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe

Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébeSoros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Timeshirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen