hirdetés
Külföld

Öten meghaltak, amikor lövöldözés történt egy oroszországi templomban

Öt nő meghalt az Oroszországhoz tartozó Dagesztáni Köztársaságban, amikor egy templomban lövöldözés történt. Másik öt személy, köztük egy rendőr és a nemzeti őrség egy tagja megsérültek – írta a BBC helyi tisztviselők tájékoztatására hivatkozva.
Rendőrségi autó A kép illusztráció (Forrás: wikimedia.org)
hirdetés

Egy férfi Kizlyar településen kezdett lövöldözésbe, és az esti miséről távozókat vette célba. A támadót meglőtték, aminek következtében a helyszínen életét vesztette.Később beazonosították a 22 éves dagesztáni lakost.

A támadás elkövetőjeként a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelentkezett, bizonyítékkal azonban még nem állt elő állítása alátámasztására.

A támadó egy vadászpuskával kezdett a miséről távozó emberek közé lőni. Négy nő a helyszínen meghalt, egy másik áldozat pedig később, a kórházban vesztette életét.

Oroszországban a múlt héten a böjt előtti, úgynevezett maszlenyica ünnepet tartottak. Egy orosz lap egy ortodox pap szavait idézve arról írt, hogy a támadás közvetlenül a délutáni mise után történt, és egy szakállas férfi „Allahu akbart” kiáltva rohant a templom irányába, ahol négy embert megölt.

„Egy puska és egy kés volt nála” – mondta a lapnak a pap.

Az Észak-kaukázusi szövetségi körzetben található Dagesztánban többféle etnikum is él, a népesség legnagyobb része muszlim. Az Iszlám Állam terrorcsoport úgynevezett „Kaukázusi ága” korábban már több alkalommal is követett el halálos támadásokat a dagesztáni biztonsági szolgálatok tagjai ellen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban

Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban


AFRÍN,     ROBBANÁS,     SZÍRIA

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Újabb csomagbomba robbant Texasban


AUSTIN,     TEXAS,     CSOMAGBOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen