hirdetés
Külföld

Többen meghaltak, miután összeomlott egy mozambiki szeméthegy

Legkevesebb tizenhét ember meghalt Mozambik fővárosában, Maputóban, amikor egy hatalmas szeméthegy összeomlott – írja a BBC a helyi hatóságokra hivatkozva. A halálos áldozatok mellett több sérültről is beszámoltak.
(Forrás: Twitter / AJ+ )
hirdetés

A mintegy 15 méter magasan tornyosodó szemét hétfőn helyi idő szerint hajnali háromkor kezdett leomlani a heves esőzések hatására. A szeméthegy környékén a város legszegényebb lakosai élnek, többnyire maguk készítette építményekben a hulladék között. Öt család otthonát elsöpörte a hulladék a szeméthegy szélénél.

A mentő csapatok továbbra is túlélők után kutatnak a területen. A sürgősségi szolgálatok szóvivője, Leonilde Pelembe eközben arra figyelmeztetett, hogy további áldozatok is lehetnek a hulladék alatt.

„Az információk, amelyeket a helyi hatóságoktól szereztünk a házakban élő emberek számáról, meghaladják az eddig rögzített halálos áldozatokét” – ismertette a szóvivő.

Hulene a mozambiki főváros egyik legszegényebb kerülete, sokan azok közül, akik itt élnek, vagy itt születnek, más választás híján maguk is a szeméthegyen vagy annak közelében élik le az életüket. A szeméthegyről szerzik be az étel mellett az olyan tárgyakat is, amelyeket később aztán igyekeznek pénzzé tenni.

A hatóságok közlése szerint a lakosságot már korábban is megkérték arra, hogy hagyják el a szeméthegynél illegálisan épített otthonaikat. Egy itt élő azonban, akinek fia sérült meg hétfőn, azt mondta, azért él a környéken, mert nincsen más hely, ahová mehetne.

„Ha a kormányzat mondott volna egy helyet, ahol élhetek, már elmentem volna oda” – mondta a nő.

Maputo területén már vasárnap óta heves esőzések voltak, amelyek következtében utakat árasztott el, és házakat rongált meg a víz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe

Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébeSoros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Timeshirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen