hirdetés
Külföld

Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért

A The Washington Post című lap és a ABC televízió közös közvélemény-kutatása szerint a szövetségi törvényhozás és Donald Trump elnök nem tesz eleget a floridai lövöldözéshez hasonló tömegmészárlások megakadályozásáért.
Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért A válaszolók 50 százaléka támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát (Forrás: By Slowking4 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24226571)
hirdetés

    A kedden nyilvánosságra hozott felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 77 százaléka úgy gondolja, hogy a szövetségi törvényhozók nem tesznek semmit a fegyvervásárlás és -tartás szigorításáért, s 62 százalékuk ugyanezt tartja Donald Trump elnökről is.

        A válaszolók 50 százaléka támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát, míg 46 százalékuk ellenzi ezt. A megkérdezettek 58 százaléka szerint szigorúbb fegyvertörvényekkel megelőzhető lett volna a múlt szerdai floridai mészárlás, míg 37 százalékuk úgy vélte, hogy a szigorítások hatástalanok lettek volna. 51 százalékuk úgy gondolta, hogy a lövöldözést akkor sem lehetett volna elkerülni, ha a tanároknak joguk lenne fegyvert viselni, 42 százalék viszont az ellenkezőjéről volt meggyőződve.

        A közvélemény-kutatásban résztvevők 77 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a mentális egészség szigorúbb ellenőrzése és kezelése vajon megelőzhette volna-e a lövöldözést.

    A felmérést a The Washington Post és az ABC a hétvégén, pár nappal a szerdai floridai lövöldözés után készíttette. A parklandi iskolában a 19 éves Nikolas Cruz 17 ember mészárolt le és többeket megsebesített.

    A floridai Parkland városka középiskolájában múlt szerdán 19 éves fegyveres támadásában 17-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

    A tragédia nyomán az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, a tervet Donald Trump is támogatja.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban

Többen meghaltak egy robbanásban Afrínban


AFRÍN,     ROBBANÁS,     SZÍRIA

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Újabb csomagbomba robbant Texasban


AUSTIN,     TEXAS,     CSOMAGBOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen