hirdetés
Külföld

Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért

A The Washington Post című lap és a ABC televízió közös közvélemény-kutatása szerint a szövetségi törvényhozás és Donald Trump elnök nem tesz eleget a floridai lövöldözéshez hasonló tömegmészárlások megakadályozásáért.
Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért A válaszolók 50 százaléka támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát (Forrás: By Slowking4 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24226571)
hirdetés

    A kedden nyilvánosságra hozott felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 77 százaléka úgy gondolja, hogy a szövetségi törvényhozók nem tesznek semmit a fegyvervásárlás és -tartás szigorításáért, s 62 százalékuk ugyanezt tartja Donald Trump elnökről is.

        A válaszolók 50 százaléka támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát, míg 46 százalékuk ellenzi ezt. A megkérdezettek 58 százaléka szerint szigorúbb fegyvertörvényekkel megelőzhető lett volna a múlt szerdai floridai mészárlás, míg 37 százalékuk úgy vélte, hogy a szigorítások hatástalanok lettek volna. 51 százalékuk úgy gondolta, hogy a lövöldözést akkor sem lehetett volna elkerülni, ha a tanároknak joguk lenne fegyvert viselni, 42 százalék viszont az ellenkezőjéről volt meggyőződve.

        A közvélemény-kutatásban résztvevők 77 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a mentális egészség szigorúbb ellenőrzése és kezelése vajon megelőzhette volna-e a lövöldözést.

    A felmérést a The Washington Post és az ABC a hétvégén, pár nappal a szerdai floridai lövöldözés után készíttette. A parklandi iskolában a 19 éves Nikolas Cruz 17 ember mészárolt le és többeket megsebesített.

    A floridai Parkland városka középiskolájában múlt szerdán 19 éves fegyveres támadásában 17-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

    A tragédia nyomán az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, a tervet Donald Trump is támogatja.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe

Brit hadihajó érkezett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébeSoros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Timeshirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen