Külföld

Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett

Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett.
Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett A CBS rádió információi szerint a tettes - egy fiatal férfi - 15-30 lövést adott le (Forrás: Twitter/CNN)

    Helyi idő szerint pénteken délelőtt egy fegyveres férfi nyitott tüzet a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket. Halálos áldozatokról vagy sebesültekről nem érkeztek hírek, s egyelőre azt sem tudni, hogy ki lehet a merénylő.

    A CBS rádió információi szerint a tettes - egy fiatal férfi - 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is.

    A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát is. A fegyveres az otthon egyik szobájában tart fogva három lakót. A helyszínre már megérkeztek azok, akik a tárgyalásokat folytatják majd a túszok szabadon bocsátásáról.

    June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy az otthonban, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnami háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy a Bush elnök által indított iraki háborúban.

Frissítés!

Holtan találták a kaliforniai veteránotthonban lövöldöző férfit és három túszát

     Az eredménytelen tárgyalási kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. Egy kaliforniai szenátor korábban azt közölte újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé nevű programnak a tagja, pontosabban kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő veteránoknak nyújt segítséget.

    A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen